Ιδρυτικά Μέλη

/Ιδρυτικά Μέλη
Ιδρυτικά Μέλη 2018-01-05T12:10:42+00:00

Ιδρυτικά Μέλη

ΒΑΣΙΛΗΣ Ν. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Δικηγόρος με κύρια ενασχόληση στο Εταιρικό, Εμπορικό και Ναυτικό Δίκαιο από το 1973, γεννήθηκε το 1948 και φοίτησε στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Ο εθελοντισμός τον «κέρδισε» το 2002 και είναι ιδρυτικό μέλος της +πλευσης. Είναι παντρεμένος με τρία παιδιά.

ΝΙΚΟΣ B. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Γεννημένος στις 28/7/74 σπούδασε Μαθηματικά και Ναυτικό Δίκαιο και εργάζεται σε ναυτιλιακή εταιρεία. Η αγάπη του για τα ελληνικά νησιά και η διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο και ειδικά στους συμπολίτες μας που ζουν σε δυσπρόσιτες περιοχές, ήταν από τα βασικά κίνητρα για την εμπλοκή του σε οργανωμένες δράσεις κοινωφελούς έργου στο παρελθόν και μέχρι σήμερα. Βρίσκεται στο τιμόνι φουσκωτού από το 2006.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ
Ενεργός δικηγόρος από το 1975, με ειδίκευση στο Αστικό, το Εμπορικό και το Τραπεζικό Δίκαιο. Διατηρεί το δικό του γραφείο, ενώ συνεργάστηκε επί χρόνια με την Ιονική Τράπεζα και την Alpha Bank. Η παρουσία του στα κοινά ξεκίνησε με το Δήμο Αθηναίων επί δημαρχίας Τρίτση και Αβραμόπουλου. Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 δραστηριοποιείται στον εθελοντισμό για τα νησιά της άγονης γραμμής του Αιγαίου.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΟΛΥΜΠΙΡΗΣ
….

ΜΑΡΙΑ ΧΡ. ΜΙΧΑ M.D. / MSc
Διευθύντρια της Οφθαλμολογικής Κλινικής του «Λαϊκού», είναι Χειρουργός Οφθαλμίατρος, με μεταπτυχιακό στην «Διεθνή Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας», από την Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών. Μητέρα 2 αγοριών, συμμετέχει από το 2009 σε εθελοντικές ομάδες που στοχεύουν στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων των ακριτικών νησιών της Ελλάδας. Μέλος της ομάδας Αιγαίου και συμμετοχή στους διάπλους 2009 ως και 2013. Στον ελεύθερο χρόνο της προλαβαίνει να ασχολείται με ταξίδια, φωτογραφία, κηπουρική και μαγειρική.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΠΑΔΕΑΣ
Έμπορος στο επάγγελμα από το 1985, έχει «οργώσει» τις ελληνικές θάλασσες επί δύο δεκαετίες, καθώς είναι επί 20 χρόνια εθελοντής σε οργανωμένες δράσεις με φουσκωτά σκάφη στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου Αρχιπελάγους. Κατέχει διπλώματα για ταχύπλοα και ιστιοπλοϊκά σκάφη από το 1989, ενώ και στην στεριά είναι το ίδιο δραστήριος, καθώς έχει ιδιαίτερη αγάπη στα δίκυκλα και τα ταξίδια κάθε είδους.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ
Σπούδασε τραπεζική και ναυτιλιακά στο Λονδίνο. «Βγήκε στη θάλασσα» το 1999 λόγω εργασίας στην ναυτιλία, όπου και εργάζεται μέχρι σήμερα ως οικονομικός διευθυντής. Το 2010 ξεκίνησε τα ταξίδια με φουσκωτά στο Αιγαίο, με στόχο να προσφέρει στους συμπολίτες μας στα απομακρυσμένα νησιά, τόσο έμπρακτα όσο και το πλέον πολύτιμο από τα αγαθά, τον λίγο προσωπικό χρόνο που αφήνουν οι επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Στενά δεμένος με τη θάλασσα από παιδί, υπηρέτησε ως «βατραχανθρώπος» στα ΟΥΚ (ΣΧ 104) του ΠΝ και είναι εκπαιδευτής καταδύσεων (ΕΟΥΔΑΑΤΚ, CCMAS, PADI). Συνδυάζει το επιχειρείν με τη συμμετοχή σε θαλάσσιους αγώνες με φουσκωτά και ιστιοπλοϊκά. με κορυφαία διάκριση την πρωτιά με ρεκόρ στο γύρο της Αγγλίας το 2008, στον Διεθνή Αγώνα Ταχυπλόων Ανοικτής Θάλασσας της Αγγλίας. Το 2011 κατετάγη έκτος στο ARC (Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Περάσματος του Ατλαντικού). Η δραστηριοποίηση στην +πλευση αποτελεί συνέχεια της εθελοντικής του δράσης με φουσκωτά στο Αιγαίο από το 2007.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΡΛΗΣ
Με σαφή προσανατολισμό στη θάλασσα και τα ταξίδια από νωρίς, δραστηριοποιείται στον εθελοντισμό από το 2008, με ενεργή συμμετοχή σε πολλές δράσεις. Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβρη του 1972. Τελείωσε το κλασικό Λύκειο Αναβρύτων και αμέσως μετά έκανε Shipping Studies στο Bca. Στην πορεία τον «κέρδισε» το management και οι πωλήσεις και σήμερα διατηρεί θέση Διευθυντή Πωλήσεων στην Λάμδα Mercedes Α.Ε.

NIKOΣ ΤΣΙΓΚΟΣ
Επιχειρηματίας γεννημένος στην Αθήνα, δραστηριοποιείται στον εθελοντισμό επί 3 δεκαετίες υπήρξε μέλος του Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδος (Ο.Φ.Σ.Ε.) και ιδρυτικό μέλος και μέλος ΔΣ της Ομάδας Αιγαίου ως το 2013. Κάτοχος φουσκωτού από το 1990, έχει συμμετάσχει σε όλους τους διάπλους της Ομάδας Αιγαίου και σε πολλούς αγώνες ανοικτής θαλάσσης (1ος στον αγώνα Αθήνας-Πάρου το 2002, 2ος το 1998 στον αγώνα Δελφινιού ’98). Μέλος και υποστηρικτής της AIDA HELLAS, έχει συμμετάσχει επίσημα σε αγώνες δυναμικής άπνοιας (150m σε διαδρομή πισίνας, 30m βάθος στη θάλασσα σε αγώνες ελεύθερης κατάδυσης, 2013).

ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΑΤΖΗΣ
Γεννήθηκε στις 13/09/1966 και εργάζεται ως αυτοκινητιστής. Η αγάπη που τρέφει για τη θάλασσα σε συνδυασμό με την έμφυτη διάθεσή του για προσφορά, τον οδήγησαν να δραστηριοποιηθεί σαν μέλος σε εθελοντική ομάδα από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Βρίσκεται στο τιμόνι φουσκωτού σκάφους από το 1994.