Αφήσαμε πίσω μας χαμογελαστά παιδιά, φύγαμε κι εμείς πιο ικανοποιημένοι!

//Αφήσαμε πίσω μας χαμογελαστά παιδιά, φύγαμε κι εμείς πιο ικανοποιημένοι!

Στους Αρκιούς ολοκληρώθηκε ο Διάπλους του Απόλλωνα, με το χαμόγελο των παιδιών να είναι η καλύτερη επιβράβευση για την πλήρη υλοποίηση όλων των δράσεων που είχαν σχεδιαστεί, εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

Λίγο μετά τα ξημερώματα, η πρώτη ομάδα εθελοντών, μεταξύ τους από την ομάδα αιμοληψιών, ξεκίνησε με ένα από τα φουσκωτά από τους Λειψούς.

Ο πρώτος της σταθμός ήταν το Μαράθι των τριών κατοίκων, από όπου συλλέχθηκαν δύο δείγματα.

Στη συνέχεια, έφτασαν στους Αρκιούς και εγκαταστάθηκαν άμεσα στο τοπικό ιατρείο, συνεχίζοντας τις αιμοληψίες.

Την ίδια ώρα, από τους Λειψούς ξεκινούσαν οι υπόλοιποι εθελοντές που έφτασαν στους Αρκιούς λίγο αργότερα.

Οι γιατροί της +πλευσης εξέτασαν όσους κατοίκους προσήλθαν στο ιατρείο.

Συνολικά, στους Αρκιούς έγιναν 14 εξετάσεις σε 7 κατοίκους και ελήφθησαν 6 δείγματα αίματος προς ανάλυση.

Την ίδια ώρα, στο σχολείο παραδίδονταν ο εξοπλισμός και τα υλικά που είχαν ζητηθεί, προκειμένου η εκπαιδευτικός που ασκεί το λειτούργημά της εκεί να έχει όλα τα απαραίτητα μέσα.

Άλλοι εθελοντές φρόντισαν να χαρίσουν παιχνίδι και γέλιο στο μικρό Άγγελο και τον Χρήστο, που με χαρά τον είδαμε πιο χαμογελαστό από ποτέ. Μάλιστα, του αφήσαμε να προσέχει την Πλάφυ, την φάλαινα που με το εργαστήρι συλλογικής γραφής παραμυθιού διέσχισε το Αιγαίο, από το Καστελλόριζο και την Φθινοπωρινή Αποστολή πέρυσι μέχρι τον φετινό Διάπλου του Απόλλωνα και τους προορισμούς του.

Μετά από μία μικρή ανάπαυλα, ικανοποιημένοι που για πέμπτη συνεχή χρονιά όλες μας οι προγραμματισμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν πλήρως και εντός των χρονοδιαγραμμάτων, ξεκινήσαμε για το ταξίδι της επιστροφής…

2018-05-10T19:45:28+00:00 10 Μάϊου 2018|