Στους Λειψούς φροντίζουμε περισσότερο από όλους τα παιδιά!

//Στους Λειψούς φροντίζουμε περισσότερο από όλους τα παιδιά!

Σε ένα νησί γεμάτο παιδιά, όπως οι Λειψοί, οι εθελοντές της +πλευσης φρόντισαν και στον Διάπλου του Απόλλωνα να προσφέρουν τα μέγιστα στους μικρότερους κατοίκους του, στα ιατρεία, τα σχολεία, τα σοκάκια και τις πλατείες, με στόχο φυσικά, την πιο μεγάλη αμοιβή: το γέλιο τους!

Η προσέλευση των κατοίκων των Λειψών ήταν μεγάλη ήδη από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι αιμοληψίες, νωρίς το πρωί.

Η ομάδα αιμοληψιών αντιμετώπισε με επιτυχία αυτό το μικρό «κύμα» ανθρώπων, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό της για μία ακόμη φορά.

Τα υπόλοιπα ιατρεία που υποδέχθηκαν τον κόσμο λίγη ώρα αργότερα, επίσης γέμισαν από κόσμο, ειδικά στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο των Λειψών.

Μερικά από τα ιατρεία λειτούργησαν, λόγω έλλειψης χώρου, στην Πνευματική Εστία του Δήμου των Λειψών.

Σε μερικές περιπτώσεις απαιτήθηκαν μικροεπεμβάσεις, που έγιναν από τον πλαστικό χειρούργο της +πλευσης.

Ειδική ήταν η φροντίδα μας για τα παιδιά των Λειψών, καθώς το νησί αποτελεί υπόδειγμα για όλη τη χώρα, έχοντας μία από τις υψηλότερες αναλογίες γεννήσεων σε σχέση με τον πληθυσμό του.

Συνολικά, στα ιατρεία που λειτούργησε η +πλευση στους Λειψούς προσήλθαν 179 κάτοικοι, στους οποίους έγιναν 426 εξετάσεις, ενώ ελήφθησαν 80 δείγματα αίματος, τα οποία αφού αναλυθούν σε εξειδικευμένα εργαστήρια, θα επιστραφούν στους νησιώτες μας μαζί με τις παρατηρήσεις των γιατρών της ομάδας, μέσω του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου.

Στο Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο-Λύκειο του νησιού, την ίδια ώρα, παραδίδονταν ο ηλεκτρονικός και εκπαιδευτικός εξοπλισμός και τα υλικά που είχαν ζητήσει από την +πλευση οι εκπαιδευτικοί, προκειμένου να ασκούν το λειτούργημά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Παράλληλα, παραδόθηκε στο Δημοτικό η βιβλιοθήκη που δημιούργησε η +πλευση με την ευγενική χορηγία της STOIXIMAN.GR, την οποία εκπαιδευτικοί και μαθητές ξεκίνησαν να γεμίζουν άμεσα, στους δύο διαφορετικούς χώρου που εγκαταστάθηκε.

Οι μικρότεροι συμμετείχαν επίσης στο εργαστήρι συλλογικής συγγραφής παραμυθιού, που ξεκίνησε από το Καστελλόριζο και συνεχίστηκε και στα νησιά που κάλυψε ο Διάπλους του Απόλλωνα.

Το πρόγραμμα Smoke Free Greece ενημέρωσε παιδιά και εφήβους του νησιού για τις συνέπειες του καπνίσματος και τους τρόπους αποφυγής του.

Τα παιδιά των Λειψών και αρκετοί από τους εθελοντές είχαν την ευκαιρία να παίξουν και στα σοκάκια του οικισμού, στο Κυνήγι Θησαυρού που οργάνωσε για αυτά η +πλευση.

Εξάλλου, για ένα ακόμη νησί, λειτούργησε το εργαστήρι δημιουργίας φιγούρων για το παραδοσιακό θέατρο σκιών, το οποίο παρακολούθησαν οι μικρότεροι, ενόψει και της παράστασης που ακολούθησε το βράδυ.

Όπως και πέρυσι, η πλατεία γέμισε γέλια μικρών και μεγάλων, που απόλαυσαν μία από τις πιο παραδοσιακές μορφές ψυχαγωγίας στην Ελλάδα.

Εξάλλου, νωρίς το απόγευμα πολλοί από τους μικρούς μας φίλους στο νησί είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία βόλτα στη θάλασσα, καθώς ο ιδιαίτερα ήπιος καιρός προσφερόταν για μία ασφαλή γνωριμία με τα φουσκωτά.

Μετά από όλα αυτά, οι εθελοντές είχαν την ευκαιρία για λίγη ξεκούραση, πριν τον τελευταίο προορισμό του Διάπλου του Απόλλωνα, τους Αρκιούς, όπου θα μετέβαιναν την επομένη το πρωί.

2018-05-07T20:31:25+00:00 5 Μάϊου 2018|