Φέραμε στο Αγαθονήσι τις πιο εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις!

//Φέραμε στο Αγαθονήσι τις πιο εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις!

Η σχολική αίθουσα που εγκαταστήσαμε στο Αγαθονήσι και οι υπόλοιπες του νησιού υποδέχθηκαν τους κατοίκους του νησιού, που προσήλθαν μαζικά προκειμένου να εξεταστούν από τους γιατρούς της +πλευσης.

Στο σχολείο του νησιού πρώτη άνοιξε η γραμματεία της ομάδας αιμοληψιών, η οποία συνέλεξε δείγματα αίματος από τους κατοίκους.

Αυτά στη συνέχεια συσκευάζονται κατάλληλα, μεταφέρονται σε εξειδικευμένα εργαστήρια και αναλύονται, τα αποτελέσματα συνεκτιμώνται από τους γιατρούς της +πλευσης και επιστρέφονται στους κατοίκους μέσω των τοπικών Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων.

Τα ιατρεία της +πλευσης άρχισαν να δέχονται τους κατοίκους λίγο αργότερα, με την προσέλευση να είναι από νωρίς μεγάλη.

Για πρώτη λειτούργησε, ως ιατρείο, και η κλιματιζόμενη σχολική αίθουσα που η +πλευση προσέφερε στο σχολείο με την ευγενική χορηγία του THE HELLENIC INITIATIVE.

Με την ολοκλήρωση των ιατρείων, 64 κάτοικοι είχαν κάνει 171 εξετάσεις, ενώ είχαν ληφθεί 51 δείγματα αίματος.

Παρουσιάστηκαν επίσης στους κατοίκους οι ωφέλειες και τα χαρακτηριστικά του Hope Genesis που υποστηρίζει τις γεννήσεις στα ακριτικά και απομονωμένα νησιά της Ελλάδας που παρουσιάζουν χαμηλό αριθμό γεννήσεων.

Στο σχολείο προσφέρθηκαν επίσης ηλεκτρονικός και εκπαιδευτικός εξοπλισμός και αναλώσιμα, ενώ την ίδια ώρα η ομάδα εκδηλώσεων της +πλευσης πραγματοποίησε σειρά από άλλες δράσεις.

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Smoke Free Greece για τους κινδύνους και την αποφυγή του καπνίσματος.

Επίσης, συνεχίστηκε το εργαστήρι συλλογικής γραφής παραμυθιού από τους μικρότερους μαθητές, που ξεκίνησε από το Καστελλόριζο κατά την Φθινοπωρινή Αποστολή του 2017 και εξελίσσεται στα νησιά που περιλαμβάνει ο Διάπλους του Απόλλωνα.

Το μεσημέρι, με την ολοκλήρωση της λειτουργίας των ιατρείων, οι εθελοντές μετέφεραν ξανά τον εξοπλισμό στα φουσκωτά και στη συνέχεια είχαν λίγο χρόνο ξεκούρασης πριν την αναχώρηση προς τον επόμενο προορισμό της +πλευσης.

2018-05-06T14:55:43+00:00 4 Μάϊου 2018|