Με δύο έργα υποδομής επέστρεψε στο Αγαθονήσι η +πλευση!

//Με δύο έργα υποδομής επέστρεψε στο Αγαθονήσι η +πλευση!

Ένας αφαλατωτής για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη πόσιμου νερού και μία επιπλέον σχολική αίθουσα για να αυξηθεί η δυνατότητα σωστής στέγασης των μαθητών ήταν τα δώρα που έφερε μαζί της +πλευση στο Αγαθονήσι, έκτο προορισμό του Διάπλου του Απόλλωνα.

Η διαδρομή από την Ψέριμο έγινε σε εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, επιτρέποντας σε όλους να απολαύσουν το Αιγαίο.

Χρωματίστηκε επίσης  από την στάση μας στο  ακριτικό φυλάκιο του Φαρμακονησίου, πριν τα φουσκωτά και οι εθελοντές φτάσουν στο Αγαθονήσι και αποβιβαστούν στο ντόκο.

Η υποδοχή ήταν όπως πάντα συγκινητική, με τα παιδιά να μας προσφέρουν λουλούδια και ζωγραφιές, ενώ οι εθελοντές έβγαζαν στο ντόκο τον εξοπλισμό της ομάδας.

Άμεσα, οργανώθηκαν τα ιατρεία για την επόμενη ημέρα και οι υπόλοιποι εθελοντές μεταφέρθηκαν στο χώρο του Δημοτικού Υδραγωγείου του Αγαθονησίου, όπου η +πλευση εγκατέστησε μία μονάδα αφαλάτωσης, ευγενική χορηγία της COLGATE PALMOLIVE, ώστε όλοι οι κάτοικοι να έχουν άμεση πρόσβαση σε άφθονο, κρυστάλλινα καθαρό νερό.

Αμέσως μετά, ακολούθησε η παράδοση της σχολικής αίθουσας που εγκατέστησε στο σχολείο του νησιού  η +πλευση με την ευγενική χορηγία του THE HELLENIC INITIATIVE, ώστε να υπάρχει επαρκής χώρος κατάλληλης στέγασης των μαθητών.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ευχαριστήρια ομιλία του διευθυντή του Δημοτικού, που ευχαρίστησε προσωπικά κάθε έναν από τους εθελοντές, που μαζί με τον χορηγό συνέδραμαν ώστε να βελτιωθεί η δυνατότητα των λειτουργών της εκπαίδευσης να επιτελέσουν το έργο τους στο ακριτικό αυτό νησί.

Εθελοντές και κάτοικοι δεν έφυγαν από το σχολείο, καθώς είχε ήδη στηθεί ο μπερντές για την παράσταση του θεάτρου σκιών, που διασκέδασε μικρούς και μεγάλους.

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με τραπέζι που παρέθεσε ο Δήμος προς τιμήν της +πλευσης, όπου τοπικό χορευτικό συγκρότημα ενώθηκε με τους εθελοντές και όλοι μαζί πήραν μία μικρή ανάσα πριν την επόμενη ημέρα και τη λειτουργία των ιατρείων και τις άλλες δράσεις της +πλευσης στο νησί.

2018-05-04T22:02:31+00:00 3 Μάϊου 2018|