Πέρυσι τον είδαμε στην κοιλιά της μητέρας του, φέτος στην αγκαλιά της!

//Πέρυσι τον είδαμε στην κοιλιά της μητέρας του, φέτος στην αγκαλιά της!

Η επίσκεψη του μικρού Νικόλα και των γονιών του στα ιατρεία που λειτούργησε η +πλευση στην Ψέριμο είχε για όλους μας ιδιαίτερη σημασία, καθώς ήταν μόλις πέρυσι, όταν ο γυναικολόγος της ομάδας είχε παρακολουθήσει την εξέλιξη της κύησης, κατά τον Διάπλου 2017.

Το γέλιο του μικρού και το χαμόγελο των γονιών του ήταν για όλους μας η καλύτερη επιβράβευση και κίνητρο να συνεχίσουμε να στηρίζουμε όσους, σε πείσμα των καιρών, φέρνουν νέους κατοίκους στα ακριτικά και απομονωμένα νησιά της Ελλάδας.

Οι πρώτοι κάτοικοι της Ψερίμου ήρθαν στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο πριν καν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης λειτουργίας του.

Μάλιστα, η γηραιότερη από τους Ψεριμιώτες, η κυρία Νίκη, έφερε μαζί της και ένα πανέμορφο μπουκέτο για εμάς, με λουλούδια από την ανοιξιάτικη φύση του νησιού.

Λίγο αργότερα ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα ιατρεία και ο χώρος γέμισε από κατοίκους που έκαναν σειρά εξειδικευμένων εξετάσεων.

Η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη ώστε και στην Ψέριμο η λειτουργία των ιατρείων της +πλευσης παρατάθηκε κατά πάνω από μία ώρα, προκειμένου να μην αφήσουμε κανέναν κάτοικο χωρίς τις εξετάσεις που χρειαζόταν.

Συνολικά, στα ιατρεία προσήλθαν 39 κάτοικοι οι οποίοι έκαναν 102 διαφορετικές εξετάσεις, ενώ συλλέχθηκαν 33 δείγματα αίματος, τα οποία συσκευάστηκαν κατάλληλα και προωθήθηκαν σε εξειδικευμένα εργαστήρια για να αναλυθούν. Τα αποτελέσματα θα συνεκτιμηθούν από τους γιατρούς της +πλευσης και θα επιστραφούν στους κατοίκους της Ψερίμου μαζί με τις απαραίτητες παρατηρήσεις.

Την ώρα που τα ιατρεία εξέταζαν τους ακρίτες μας, ομάδα εθελοντών επισκέφθηκε το φυλάκιο της Ψερίμου, όπως και πέρυσι, αφήνοντας μερικά αναμνηστικά στους φύλακες του ακριτικού νησιού.

Το μεσημέρι βρήκε τους εθελοντές να κάνουν μία μικρή ανάπαυλα στα μαγαζιά του νησιού, πριν επιβιβαστούν ξανά στα φουσκωτά, για τον επόμενο προορισμό της +πλευσης, στο πλαίσιο του Διάπλου του Απόλλωνα.

2018-05-06T14:46:13+00:00 2 Μάϊου 2018|