Τα παιδιά της Ηρακλειάς μας κέρδισαν για άλλη μία φορά!

//Τα παιδιά της Ηρακλειάς μας κέρδισαν για άλλη μία φορά!

Οι μικρότεροι κάτοικοι της Ηρακλειάς είχαν τον πρώτο λόγο κατά την δεύτερη ημέρα παρουσίας της +πλευσης στο νησί, καθώς τα χαμόγελά τους σφράγισαν ιδανικά την προσπάθειά μας, την ώρα που οι μεγαλύτεροι προσέρχονταν στα ιατρεία.

Με το ξημέρωμα στην Ηρακλειά, οι πρώτοι κάτοικοι βρίσκονταν ήδη στο τοπικό Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο και η ομάδα αιμοληψιών της +πλευσης άρχισε την συλλογή δειγμάτων αίματος.

Όπως σε κάθε νησί, τα δείγματα αυτά συσκευάζονται κατάλληλα, μεταφέρονται σε εξειδικευμένα εργαστήρια για ανάλυση και τα αποτελέσματα, μαζί με τις παρατηρήσεις των γιατρών της +πλευσης, επιστρέφονται στους κατοίκους μέσω των τοπικών γιατρών.

Στο σχολείο του νησιού οι αίθουσες φιλοξένησαν τα ιατρεία της +πλευσης, που άνοιξαν λίγο αργότερα.

Οι 18 ιατρικές ειδικότητες που διέθεσε φέτος η +πλευση στο νησί εξυπηρέτησαν πολλούς κατοίκους, μικρούς και μεγάλους. 

Η ημέρα περιλάμβανε και αρκετές μικροεπεμβάσεις, καθώς αφαιρέθηκαν διάφορα δερματικά μορφώματα και μία σημαντικού μεγέθους σμηγματογόνος κύστη.

Συνολικά, από τα ιατρεία πέρασαν 36 κάτοικοι οι οποίοι έκαναν 105 εξετάσεις, ενώ ελήφθησαν 14 δείγματα αίματος.

Στο προαύλιο, παραδόθηκε ο ηλεκτρονικός και εκπαιδευτικός εξοπλισμός και τα αναλώσιμα υλικά που η +πλευση, όπως κάθε χρόνο, προσέφερε στο σχολείο.

Το ίδιο έγινε και στο νηπιαγωγείο του νησιού, που βρίσκεται στο Πάνω Χωριό.

Στον ίδιο χώρο, οι εθελοντές της +πλευσης που οργανώνουν τις εκδηλώσεις πραγματοποίησαν τρεις από αυτές για τους μικρότερους κατοίκους.

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Smoke Free Greece για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και την αποφυγή του, για τις μικρότερες ηλικίες.

Επίσης, συνεχίστηκε η συλλογική συγγραφή παραμυθιού που ξεκίνησε η +πλευση με τα παιδιά του Καστελλόριζου πέρυσι κατά την Φθινοπωρινή Αποστολή και συνεχίζεται στον Διάπλου του Απόλλωνα.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε και το Κυνήγι Θησαυρού στους δρόμους του Πάνω Χωριού, με τα παιδιά να απολαμβάνουν το παιχνίδι μαζί με τους εθελοντές.

Με την ολοκλήρωση της λειτουργίας των ιατρείων, οι εθελοντές άμεσα συσκεύασαν και μετέφεραν στα φουσκωτά τον εξοπλισμό τους, καθώς το ραντεβού στον ντόκο ήταν μόλις 1’15» αργότερα.

Με τον καιρό να είναι ιδανικός για… κυβερνήτες, τα φουσκωτά της +πλευσης ξεκίνησαν για τον επόμενο προορισμό τους.

2018-05-06T14:34:45+00:00 30 Απριλίου 2018|