Μοναδική υποδοχή της +πλευσης στην Αστυπάλαια

//Μοναδική υποδοχή της +πλευσης στην Αστυπάλαια

Κάτω από το υποβλητικό Κάστρο της Αστροπαλιάς και με μία εντυπωσιακή πανσέληνο να το στολίζει, τα φουσκωτά και οι εθελοντές της +πλευσης έφτασαν για πρώτη φορά στο νησί, με πολλούς από τους κατοίκους να μας περιμένουν στο ντόκο.

Τα φουσκωτά είχαν ξεκινήσει νωρίς το μεσημέρι από την Ηρακλειά, με τον καιρό να είναι απολαυστικός για κυβερνήτες και πληρώματα.

Περνώντας νότιο άκρο της Αμοργού ανεβήκαμε λίγο βορειότερα για να πούμε ένα «γεια» στη Χοζοβιώτισσα, το μοναδικό μοναστήρι της που είναι κυριολεκτικά γατζωμένο στα κάθετα βράχια και επιβλέπει το Αιγαίο.

Φτάνοντας στην Αστυπάλαια, αντικρύσαμε από μακριά την Χώρα και το Κάστρο της στην κορυφή του οικισμού να μας περιμένουν. Μπαίνοντας ωστόσο στο λιμάνι, η έκπληξη ήρθε από την άλλη πλευρά.

Καπνογόνα και πυροτεχνήματα μας υποδέχθηκαν με εντυπωσιακό τρόπο, ενώ βγαίνοντας στο ντόκο τα κεράσματα συμπλήρωσαν την υποδοχή.

Στη συνέχεια, όπως σε κάθε νησί, οι εθελοντές που είναι επιφορτισμένοι με την προετοιμασία των ιατρείων μετέφεραν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού.

Δίπλα του, μας περίμενε επίσης η Κινητή Μονάδα του Ερρίκος Ντυνάν με τη δική της ομάδα, που συμβάλλει καίρια στις ιατρικές υπηρεσίες που παρέχει η +πλευση και στο Διάπλου του Απόλλωνα (μετά την παρουσία του και στο Καστελλόριζο, κατά την Φθινοπωρινή Αποστολή).

Αφού οργανώθηκαν όλα για την επομένη, οι εθελοντές είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και μάλιστα σε συνθήκες που μόνο η Αστυπάλαια θα μπορούσε να προσφέρει.

Ο υπέροχος καιρός και η πανσέληνος που διέσχιζε τον ουρανό ακριβώς δίπλα στο Κάστρο, συνέθεσαν ένα μοναδικό σκηνικό, που όλοι θα θυμόμαστε για πολύ καιρό…

2018-04-30T14:16:40+00:00 30 Απριλίου 2018|