Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας για τη Σίκινο και τους ανθρώπους της, τους ανθρώπους μας!

//Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας για τη Σίκινο και τους ανθρώπους της, τους ανθρώπους μας!

Η χειρουργική επέμβαση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των ιατρείων της +πλευσης στη Σίκινο ήταν μία μόνο από τις πολλές σημαντικές στιγμές της ημέρας, καθώς εξετάσαμε, συμβουλεύσαμε, εμπνεύσαμε, παίξαμε… όλα όσα δηλαδή κάνει κανείς με τους δικούς του ανθρώπους.

Ο αγγειοχειρούργος της ομάδας, μεταξύ άλλων, χρειάστηκε να προχωρήσει σε μία επέμβαση, για την αφαίρεση ευμεγέθους χηλοειδούς, διαστάσεων 4 Χ 4 εκ., στο στήθος ενός κατοίκου, που είχε προκληθεί μετά από παλαιότερη χειρουργική επέμβαση.

Και στη Σίκινο, πρώτοι έπιασαν δουλειά οι εθελοντές του τμήματος αιμοληψιών, προκειμένου να συλλεχθούν τα δείγματα αίματος, να συσκευαστούν κατάλληλα και να αποσταλούν σε εξειδικευμένα εργαστήρια, όπου θα αναλυθούν.

Στη συνέχεια, η ιατρική ομάδα της +πλευσης θα συνεκτιμήσει τα αποτελέσματα και θα τα επιστρέψει μαζί με τις κατάλληλες παρατηρήσεις στο τοπικό Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, προκειμένου να διανεμηθούν στους κατοίκους.

Τα ιατρεία της +πλευσης, που είχαν στηθεί από το προηγούμενο βράδυ στο σχολείο του νησιού και το ΠΠΙ, άρχισαν να δέχονται τους κατοίκους στις 9.00 το πρωί, με την προσέλευση να είναι και πάλι μεγάλη.

Σε μία περίπτωση οι γιατροί της +πλευσης επισκέφθηκαν κατ’ οίκον νησιώτη που δεν είχε τη δυνατότητα να μετακινηθεί ο ίδιος, προκειμένου να γίνει ένας πλήρης προληπτικός έλεγχος της υγείας του.

Συνολικά, στην Σίκινο εξετάστηκαν 95 κάτοικοι (έγιναν 249 διαφορετικές εξετάσεις) και πραγματοποιήθηκαν 44 αιμοληψίες.

Την ώρα που η ιατρική ομάδα βρισκόταν σε πλήρη δραστηριότητα, άλλοι εθελοντές πραγματοποίησαν  σειρά από εκδηλώσεις και δραστηριότητες για τους μικρότερους από τους κατοίκους της Σικίνου.

Στο πλαίσιο του Smoke Free Greece, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση για τους κινδύνους του καπνίσματος και την αποφυγή του, στο σχολείο του νησιού.

Ακολούθησε το εργαστήρι συλλογικής γραφής παραμυθιού από τα παιδιά, που ξεκίνησε από το Καστελλόριζο στην περυσινή Φθινοπωρινή Αποστολή και συνεχίζεται φέτος στα νησιά που περιλαμβάνει ο Διάπλους του Απόλλωνα.

Τα παιδιά δεν κρατήθηκαν για πολύ ακόμη μέσα στους χώρους του σχολείου και ξεχύθηκαν τρέχοντας στα δρομάκια του οικισμού, στο Κυνήγι Θησαυρού που οργάνωσε η +πλευση.

Οι εθελοντές είδαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση να είναι έτοιμο προς χρήση το υπερσύγχρονο όχημα μεταφοράς ασθενών που η +πλευση είχε προσφέρει στο νησί, κατά τον Διάπλου 2016.

Την ολοκλήρωση της λειτουργίας των ιατρείων ακολούθησε η μεταφορά του εξοπλισμού στα φουσκωτά και στη συνέχεια οι εθελοντές είχαν την ευκαιρία για μία μικρή ανάπαυλα, πριν την αναχώρηση προς τον επόμενο προορισμό.

2018-05-06T14:30:23+00:00 28 Απριλίου 2018|