Στη Σίκινο μας αγαπούν και μας το δείχνουν πριν καν πατήσουμε στο ντόκο!

//Στη Σίκινο μας αγαπούν και μας το δείχνουν πριν καν πατήσουμε στο ντόκο!

Καπνογόνα και βεγγαλικά, κεράσματα και η αγκαλιά των κατοίκων της Σικίνου μας περίμενε και φέτος, όπως κάθε φορά που η +πλευση έρχεται στο νησί.

Ο καιρός ήταν εξαιρετικός και στη διαδρομή από την Κίμωλο μέχρι τη Σίκινο, οι κυβερνήτες των φουσκωτών της +πλευσης είχαν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν την ικανότητά τους να τροποποιούν άμεσα την πορεία τους και πλέουν σε σειρά σχηματισμών, που μπορεί να απαιτηθούν κατά τη διάρκεια του Διάπλου.

Μάλιστα, αυτή τη φορά είχαμε την τύχη να έχουμε μαζί μας και τον δήμαρχο της Σικίνου, καθώς τον μεταφέραμε από την Κίμωλο.

Στο ντόκο μας περίμεναν κεράσματα που έφτιαξαν οι γυναίκες του νησιού, λίγη ρακή για το καλωσόρισμα και κυρίως χαμόγελα, πολλά χαμόγελα, των μεγάλων και κυρίως των μικρότερων κατοίκων της Σικίνου.

Αμέσως μετά, ο εξοπλισμός των ιατρείων μεταφέρθηκε στο σχολείο και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο και οι χώροι οργανώθηκαν ώστε να είναι όλα έτοιμα για την υποδοχή των κατοίκων της Σικίνου.

Την ίδια ώρα, στο σχολείο του νησιού πραγματοποιήθηκε παράσταση θεάτρου σκιών για τους μικρότερους φίλους μας, αλλά όχι μόνο…

Το βράδυ, ο δήμος παρέθεσε τραπέζι στους εθελοντές της +πλευσης, που «με γεμάτες τις μπαταρίες» είχαν λίγες ώρες ξεκούρασης, πριν πιάσουν ξανά δουλειά το πρωί.

2018-05-06T14:56:58+00:00 28 Απριλίου 2018|