Χειρουργικές επεμβάσεις και ιατρικό έργο μέχρι αργά το βράδυ στο Καστελλόριζο

//Χειρουργικές επεμβάσεις και ιατρικό έργο μέχρι αργά το βράδυ στο Καστελλόριζο

Με σύνθετες ιατρικές πράξεις και παράταση της λειτουργίας ιατρείων επί πολλές ώρες, αλλά και επισκέψεις κατ’ οίκον, ολοκληρώθηκε η τρίτη ημέρα της αποστολής της +πλευσης στο Καστελλόριζο.

Η ομάδα που παίρνει δείγματα αίματος για αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις ήταν όπως πάντα η πρώτη που έπιασε δουλειά, στις 7.30 το πρωί.

Τα δεκάδες δείγματα που λήφθηκαν και πάλι θα μεταφερθούν σε εξειδικευμένα εργαστήρια, θα αναλυθούν και οι γιατροί της +πλευσης θα συνεκτιμήσουν τα αποτελέσματα, πριν τα αποστείλουν στους κατοίκους μαζί με τις παρατηρήσεις τους.

Ο πλαστικός χειρούργος και ο ορθοπεδικός της +πλευσης είχαν… ραντεβού πριν την επίσημη έναρξη λειτουργίας των ιατρείων, καθώς το απαιτούσε ένα μικρό χειρουργείο που έπρεπε να πραγματοποιηθεί, στην κινητή μονάδα του Ερρίκος Ντυνάν.

Ένας κάτοικος του νησιού είχε στην δεξιά παλάμη του έναν ευμεγέθη όγκο, τον οποίο και αφαίρεσαν οι γιατροί της ομάδας.

Έγινε χειρουργική αφαίρεση με το πρωτόκολλο της άκρας χείρας, από τον πλαστικό χειρούργο και τον ορθοπεδικό, όπως θα γινόταν κανονικά σε κλινική άκρας χείρας.

Στις 09.00 οι γραμματείες των ιατρείων άρχισαν να υποδέχονται τους κατοίκους στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο και στο σχολείο του νησιού, καθώς και στην κινητή ιατρική μονάδα του Ερρίκος Ντυνάν, με την προσέλευση να είναι και πάλι μεγάλη.

Η δερματολόγος της +πλευσης είχε και πάλι  πολλή δουλειά, καθώς πραγματοποιήθηκε μία σειρά από επεμβάσεις στο χώρο του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου.

 

Την ώρα που ολοκληρωνόταν η κανονική διάρκεια λειτουργίας των ιατρείων, οι γιατροί της +πλευσης χρειάστηκε να επισκεφτούν κατ’ οίκον κατάκοιτο υπέργηρο ασθενή, ο οποίος δεν ήταν δυνατόν να προσέλθει στα ιατρεία.

Το ίδιο συνέβη και σε άλλες δύο περιπτώσεις, για τις οποίες τα ιατρεία άνοιξαν εκτός προγράμματος το απόγευμα της τρίτης ημέρας, προκειμένου να εξεταστούν και αυτοί οι ασθενείς.

Την ίδια ώρα, οι οδοντίατροι της +πλευσης συνέχιζαν να υποδέχονται κατοίκους του Καστελλόριζου, προκειμένου κανείς να μην χάσει την δυνατότητα να έχει δωρεάν εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες κορυφαίας ποιότητας.

Το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στους δρόμους του οικισμού για τους μικρότερους κατοίκους «κυνήγι θησαυρού» με ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά.

Η ολοκλήρωση της τρίτης ημέρας βρήκε τους εθελοντές ικανοποιημένους, καθώς υλοποιήθηκε χωρίς παρεκκλίσεις το πρόγραμμα της αποστολής στο Καστελλόριζο. Με τη βοήθεια γερανοφόρου της τοπικής μονάδας, η κινητή μονάδα του Ερρίκος Ντυνάν επαναφορτώθηκε για να ξεκινήσει την επιστροφή της στην πρωτεύουσα με την ακτοπλοϊκή γραμμή της BLUE STAR FERRIES.

Το ανθρώπινο δυναμικό της +πλευσης ταξίδεψε μέχρι τη Ρόδο, από όπου και πέταξε με τα φτερά της AEGEAN AIRLINES στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», κλείνοντας ένα εξαιρετικά πετυχημένο τριήμερο προσφοράς στο πλέον απομακρυσμένο σημείο της ελληνικής επικράτειας.

2017-11-21T13:00:23+00:00 20 Νοεμβρίου 2017|