Με σειρά επεμβάσεων ξεκίνησαν οι ιατρικές υπηρεσίες της +πλευσης στο Καστελλόριζο

//Με σειρά επεμβάσεων ξεκίνησαν οι ιατρικές υπηρεσίες της +πλευσης στο Καστελλόριζο

Οι πολλές επεμβάσεις που πραγματοποίησε η δερματολόγος της +πλευσης ξεχώρισαν από τις εκατοντάδες δωρεάν εξειδικευμένες εξετάσεις που προσέφεραν οι εθελοντές γιατροί στους κατοίκους του Καστελλόριζου, την πρώτη ημέρα λειτουργίας των ιατρείων.

Συγκεκριμένα, καυτηριάστηκαν δύο γιγαντιαία θηλώματα, δύο ακτινικές υπερκερατώσεις, μία σμηγματορροϊκή υπερκεράτωση και μία μυρμηγκιά.

Το πρωί, οι εθελοντές της ομάδας αιμοληψιών ξεκίνησαν πρώτοι, στις 07.30, να υποδέχονται τους κατοίκους του Καστελλόριζου, προκειμένου να πάρουν δείγματα αίματος για την πραγματοποίηση αιματολογικών και βιοχημικών εξετάσεων, σε μία από τις αίθουσες του σχολικού συγκροτήματος του νησιού.

Λήφθηκαν δεκάδες δείγματα, τα οποία συσκευάστηκαν και αποθηκεύτηκαν κατάλληλα, για να προωθηθούν σε εξειδικευμένο εργαστήριο ανάλυσης, από όπου οι γιατροί της +πλευσης θα πάρουν τα αποτελέσματα, θα τα εκτιμήσουν και τελικά θα αποσταλούν μαζί με τις κατάλληλες κατά περίπτωση συστάσεις πίσω στους κατοίκους.

Τα ιατρεία ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στις 09.00, τόσο στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, όσο και σε αίθουσες του σχολείου του νησιού, προκειμένου να στεγαστούν όλες οι ειδικότητες.

Η προσέλευση ήταν από νωρίς μεγάλη και οι γραμματείες κατέγραψαν μεθοδικά τα στοιχεία και τις εξετάσεις που χρειάζονταν οι ακρίτες μας, ώστε στο μέλλον οι ιατρικές υπηρεσίες της +πλευσης να ανταποκρίνονται ακόμη περισσότερο στις ανάγκες τους.

Προκειμένου να λειτουργήσουν τα ιατρεία, στις αίθουσες του σχολείου τοποθετήθηκαν σπαστά κρεβάτια που μας προσέφερε η τοπική μονάδα της Εθνοφυλακής.

Ταυτόχρονα, στο λιμάνι λειτούργησε η κινητή μονάδα του «Ερρίκος Ντυνάν» που συμμετέχει στην αποστολή μας στο Καστελλόριζο, με πενταμελή ομάδα.

Συνολικά, πάνω από 150 κάτοικοι του Καστελλόριζου πέρασαν από τα ιατρεία της +πλευσης την πρώτη ημέρα της παρουσίας της στο νησί, μέχρι τις 14.00 που ολοκληρώθηκε η λειτουργία τους.

Στο σχολείο πραγματοποιήθηκε και το εργαστήρι συγγραφής παραμυθιού από τους μικρότερους, με συμμετοχή πολλών παιδιών του νηπιαγωγείου και του Δημοτικού.

Στη συνέχεια, μικροί και μεγάλοι, μαζί με τους εθελοντές που βρίσκονταν στο χώρο, έβγαλαν μία αναμνηστική φωτογραφία για την παράδοση του έργου που υλοποίησε η +πλευση με την ευγενική χορηγία της STANLEY BLACK&DECKER στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μέτρα το καλό».

Η επισκευή της οροφής των δύο σχολικών κτιρίων επέτρεψε να μπουν και οι τελευταίες πινελιές στον εξωραϊσμό του, την ώρα που γινόταν η παράδοση του έργου.

Μετά από ένα διάλειμμα για να «γεμίσουμε μπαταρίες» και να χαρούμε λίγο την ομορφιά του τόπου, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του προγράμματος Smoke Free Greece στους μαθητές του νησιού και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης.

Η άρτια και πλήρης υλοποίηση του προγράμματος δράσεων της πρώτης πλήρους ημέρας της αποστολής, επέτρεψε στους εθελοντές να ξεκουραστούν χωρίς απρόοπτα, ενόψει της δεύτερης ημέρας λειτουργίας ιατρείων και πραγματοποίησης εκδηλώσεων.

#sympplefsi #mission2017 #kastellorizo

2018-05-06T15:01:51+00:00 18 Νοεμβρίου 2017|