Η πρώτη υποτροφία αριστούχου μαθητή από τα ακριτικά και απομονωμένα νησιά είναι γεγονός!

Οι επαφές που έγιναν στον φετινό διάπλου με γονείς και εκπαιδευτικούς απέδωσαν καρπούς και η πρώτη πλήρης υποτροφία σε μαθητή των μικρών και απομονωμένων νησιών για φοίτηση στο Λύκειο του Pierce του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, είναι γεγονός, με την πόρτα να είναι πλέον ανοιχτή και για άλλους νέους και νέες τις επόμενες χρονιές. Παράλληλα, τρία ακόμη παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στα θερινά camp.

Όπως μας ενημέρωσε η αντιπρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Κλώντια Καρύδη-Μπενοπούλου, η οποία συμμετείχε στο Διάπλου κάνοντας τις σχετικές επαφές με εκπαιδευτικούς και γονείς, ο Αχιλλέας Β., μαθητής που τελείωσε την Α’ Λυκείου στο σχολείο της Ηρακλειάς, πρόκειται να φοιτήσει τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου στο σχολείο μας, Pierce-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, με ολική υποτροφία (συμπεριλαμβανομένου και του κόστους σχολικού).

Ο Αχιλλέας επισκέφτηκε το σχολείο, πέρασε από προφορική συνέντευξη, έδωσε επιτυχώς το τεστ εισαγωγής και πρόκειται να φοιτήσει εκεί από τον επόμενο Σεπτέμβριο. Το Pierce-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος του παρέχει διετή υποτροφία, εφόσον έχει ικανοποιητική απόδοση την πρώτη χρονιά.

Η συνεργασία της +πλευσης με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος που οδήγησε σε αυτή την πρώτη υποτροφία έχει ήδη βάλει ρότα για να συνεχιστεί και στον επόμενο Διάπλου και μάλιστα διευρυμένη, καθώς σε συνέχεια αυτής της απόφασης εξετάζεται η θεσμοθέτηση μίας τουλάχιστον αντίστοιχης υποτροφίας κάθε χρόνο, για έναν αριστούχο μαθητή από τα ακριτικά και απομονωμένα νησιά.

Τρεις ακόμη συμμετοχές στα θερινά camp του Pierce

H συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και το Pierce περιέλαβε επίσης και την δωρεάν συμμετοχή τριών μαθητών Δημοτικού, ενός από την Κίμωλο και δύο από τους Λειψούς, στο Pierce Summer Camp.

Η ενεργή συμμετοχή του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στο φετινό Διάπλου πλαισιώθηκε με τη δωρεά 5 υπολογιστών και 5 εκτυπωτών σε ισάριθμα σχολεία των νησιών που επισκέφτηκε η +πλευση.

Εξετάζεται επίσης η από την αρχή της σχολικής χρονιάς δυνατότητα ψηφιακής πρόσβασης στο συμπληρωματικό εκπαιδευτικό υλικό του Pierce μετά από συνεννόηση με τους αρμόδιους εκπαιδευτικούς των νησιών, αλλά και η στοχευμένη ενίσχυση της διδασκαλίας αγγλικών μέσω on-line courses.

Η κ. Καρύδη-Μπενοπούλου είχε την ευκαιρία να αναφερθεί αναλυτικά στις δράσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη +πλευση, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο στο CSR Review, το μόνο ελληνικό περιοδικό για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω:

2017-08-03T12:43:17+03:00 3 Αυγούστου 2017|