Διάπλους 2017: Οι μαστογραφίες συνεχίστηκαν ακόμη και όταν τα φουσκωτά ήταν στη θάλασσα!

Δεκάδες δωρεάν μαστογραφίες στις γυναίκες των Λειψών και της Πάτμου, ακόμη και ενώ φουσκωτά και εθελοντές ήταν εν πλω, πραγματοποίησε η κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στο πλαίσιο της «Κίνησης Μαστ» και της συνεργασίας με την +πλευση.

Αρχικά στους Λειψούς, η λειτουργία της κινητής μονάδας μαστογράφου (που έγινε εφικτή χάρη στην ευγενική χορηγία της ELPEN) συνδυάστηκε με την λειτουργία στο νησί όλων των ιατρείων της +πλευσης. Μέχρι το μεσημέρι είχαν εξεταστεί 40 γυναίκες.

Ακολούθως και ενώ η +πλευση μετά την ολιγόωρη εκτός προγράμματος επίσκεψη στους Αρκιούς πραγματοποιούσε πλέον το ταξίδι της επιστροφής, η κινητή μονάδα μαστογράφου μετέβαινε στην Πάτμο όπου και πραγματοποίησε επίσης εξετάσεις, σε άλλες 34 γυναίκες.
 
Τα αποτελέσματα όλων των εξετάσεων στη συνέχεια θα εκτιμηθούν από το δυναμικό της ΕΑΕ και τα συμπεράσματα θα παραδοθούν στις ενδιαφερόμενες εντός ενός μήνα περίπου.
 

Η σημασία της πρωτοβουλίας «Κίνηση Μαστ» είναι μεγάλη, καθώς συνδυάζει την κάλυψη των αναγκών για προληπτικές μαστογραφίες στα ακριτικά και απομονωμένα νησιά, με την στόχευση στον πλέον απροστάτευτο γυναικείο πληθυσμό, τις άνεργες και ανασφάλιστες γυναίκες, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής της Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ). Η ELPEN ανέλαβε την επισκευή και επαναλειτουργία της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, στηρίζοντας έμπρακτα αυτή την πρωτοβουλία.

2017-05-13T12:09:14+03:00 13 Μαΐου 2017|