Διάπλους 2017: Φροντίσαμε όλα τα παιδιά των Λειψών σαν δικά μας παιδιά

//Διάπλους 2017: Φροντίσαμε όλα τα παιδιά των Λειψών σαν δικά μας παιδιά
Όλα τα παιδιά των Λειψών πέρασαν από τα ιατρεία της +πλευσης, όπου συνέρρευσαν και εκατοντάδες ενήλικοι, ενώ στη συνέχεια και μέχρι το βράδυ πραγματοποιήθηκε σειρά ψυχαγωγικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για τους μικρότερους από τους κατοίκους.
 
Τα ιατρεία άνοιξαν το πρωί και οι εθελοντές γιατροί της +πλευσης υποδέχθηκαν πλήθος κατοίκων του νησιού.
 
 
Ο εξειδικευμένος εξοπλισμός που μεταφέρουν τα φουσκωτά μας έδωσε τη δυνατότητα για ευρεία γκάμα εξετάσεων που οι κάτοικοι δεν θα είχαν την ευχέρεια να κάνουν χωρίς χρονοβόρα και πολυδάπανα ταξίδια.
 
 
 
 
Φροντίσαμε μάλιστα να παρέχουμε την απαραίτητη βοήθεια σε όσους αντιμετωπίζουν δυσχέρειες στην μετακίνησή τους.
 
 
Αυτό που χαροποίησε όλους ιδιαίτερα ήταν το γενονός ότι προσήλθαν και εξετάστηκαν από παιδίατρο και κατά περίπτωση άλλες ειδικότητες όλα τα παιδιά του νησιού, πάνω από 40. Συνολικά, πάνω από 200 άτομα είχαν την ευκαιρία να κάνουν δωρεάν εξειδικευμένες εξετάσεις, κατά τη διάρκεια της παραμονής των εθελοντών της +πλευσης στο νησί.
 
Στους Λειψούς βρισκόταν και η κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, με την ευγενική υποστήριξη της ELPEN, στελέχη της οποίας συμμετείχαν στον φετινό διάπλου, δίνοντας στις γυναίκες του νησιού την ευκαιρία να κάνουν προληπτική εξέταση για μία από τις σημαντικότερες απειλές υγείας για τον γυναικείο πληθυσμό.
 
Η +πλευση δεν «ξέχασε» την διπλανή Πάτμο, όπου θα μεταβεί στη συνέχεια η κινητή μονάδα μαστογράφου, προκειμένου να καλύψει και εκεί τις ανάγκες προληπτικών εξετάσεων του γυναικείου πληθυσμού του νησιού.
 
 
 
Τα παιδιά του νησιού είχαν την τιμητική τους και εκτός ιατρείων, καθώς διοργανώθηκε γι’ αυτά σειρά εκδηλώσεων, ξεκινώντας με το Κυνήγι Θησαυρού, αρχικά στο σχολείο και στη συνέχεια στα στενά των Λειψών.
 
Στα σχολεία των Λειψών δωρήθηκε ηλεκτρονικός και εκπαιδευτικός εξοπλισμός και υλικά για την ενίσχυση του λειτουργήματος των δασκάλων και των καθηγητών.
 
 
Παράλληλα, τοποθετήθηκαν ειδικοί ψύκτες αφαλατωτές για να έχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί πρόσβαση σε κρυστάλλινα καθαρό νερό.
 
Άλλοι εθελοντές της ομάδας συμμετείχαν στο εργαστήρι εικαστικών με θέμα την δημιουργία φιγούρων για το θέατρο σκιών. 
 
 
 
Το βράδυ, η πλατεία δίπλα στην εκκλησία γέμισε ασφυκτικά με παιδιά και κόσμο, που παρακολούθησε την παράσταση που δόθηκε από τον θίασο Σκιές και Γέλια του Μιχ. Θεοδωρόπουλου, που συμμετείχε στον φετινό διάπλου της +πλευσης.
 
Τα χρώματα και η σημαία μας είναι πάντα παρούσες στους Λειψούς, καθώς η +πλευση έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των κατοίκων.
 
 
Το βράδυ, οι εθελοντές της +πλευσης είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία ανάσα πριν αρχίσουν το ταξίδι της επιστροφής, έχοντας καλύψει με πλήρη επιτυχία το σύνολο των προγραμματισμένων δράσεων στα νησιά που περιέλαβε ο Διάπλους του 2017.
2017-05-06T20:34:02+00:00 6 Μάϊου 2017|