Διάπλους 2017: Για τους Λειψούς δίνουμε πλέον αγώνα… στο γήπεδό μας!

//Διάπλους 2017: Για τους Λειψούς δίνουμε πλέον αγώνα… στο γήπεδό μας!
Τα φουσκωτά της +πλευσης εμφανίστηκαν μπροστά στο λιμάνι νωρίς το απόγευμα προκειμένου να πιάσουν στους Λειψούς, τον τελευταίο προγραμματισμένο μας προορισμό για τον Διάπλου του 2017.
 
 
Το νησί μας υποδέχθηκε με τις καμπάνες της εκκλησίας που φιλοξενεί την μοναδική εικόνα της Παναγιάς του Χάρου, που απεικονίζει την θεομήτορα όχι βρεφοκρατούσα αλλά να κρατάει στα χέρια της τον εσταυρωμένο.
 
 
Στο ντόκο και φέτος μας περίμενε πλήθος κόσμου, με την μπάντα να παίζει για τους εθελοντές, γεγονός που κάθε φορά μας συγκινεί ιδιαίτερα.
 
 
 
Ο λόγος είναι απλός: πολλά από τα όργανα της μπάντας των Λειψών αποτελούν δωρεά της +πλευσης από την φθινοπωρινή εξόρμηση του 2014, για την στήριξη της μουσικής παράδοσης του τόπου.
 
 
Ακολούθησαν τα πλούσια κεράσματα, με ντόπιο ημίγλυκο κρασί και παραδοσιακά γλυκά, την ώρα που νέοι και νέες των Λειψών χόρευαν με παραδοσιακές φορεσιές.
 
 
 
Ο δήμαρχος των Λειψών Φώτης Μάγγος μας ευχαρίστησε για τις ιατρικές υπηρεσίες και τη σειρά έργων που έχει υλοποιήσει η +πλευση στο νησί από την πρώτη χρονιά της ίδρυσής της.
 
 
 
Οι εθελοντές στη συνέχεια μετέφεραν γρήγορα τον ιατρικό εξοπλισμό για την προετοιμασία των ιατρείων στους χώρους που θα λειτουργούσαν την επομένη, καθώς το επόμενο ραντεβού ήταν επίσης πανηγυρικό.
 
 
 
Στο δημοτικό σχολείο των Λειψών εγκαινιάστηκε το νέο γήπεδο που δημιούργησε η +πλευση, με τον επιβαλλόμενο αγιασμό και τα παιδιά να αδημονούν να κοπεί η κορδέλα.
 
 
 
Η κατασκευή του γηπέδου έγινε με την ευγενική χορηγία της οικογένειας Ντάβου.
 
 
 
Αμέσως μετά, δεν χάσαμε ούτε στιγμή, έτσι ακολούθησε άμεσα… ο πρώτος αγώνας!
 
 
Οι δύο ομάδες, μία των εθελοντών και μία των κατοίκων, είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και μάλιστα μπροστά σε πολυάριθμο κοινό, με τον αγώνα να λήγει τελικά με 6-3 υπέρ των κατοίκων.
 
  
Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα παιδιά του σχολείου είχαν ετοιμάσει για εμάς και ομάδα που έκανε με τα χορευτικά της ακόμη πιο χαρούμενη την αναμέτρηση.
 
 
Κάποιοι από τους υπόλοιπους εθελοντές δεν έχασαν την ευκαιρία να παίξουν και αυτοί με τα παιδιά, στο προαύλιο του σχολείου.
  
 
Στη συνέχεια, οι εθελοντές της +πλευσης έκαναν ένα μικρό διάλειμμα πριν το τραπέζι που τους παρέθεσε ο δήμος, προκειμένου όλοι να έτοιμοι να πιάσουν δουλειά την επομένη στα ιατρεία και τις άλλες δράσεις της +πλευσης.
2017-05-05T22:29:58+00:00 5 Μάϊου 2017|