Διάπλους 2017: Κυριολεκτικά φωτίσαμε τα πρόσωπα των παιδιών στην παράσταση του θεάτρου σκιών

Με τα κινητά μας, την ετοιμότητα που  απαιτεί η θάλασσα και την ευρηματικότητα του εθελοντισμού, ίσως πετύχαμε μία παγκόσμια πρωτοτυπία στο θέατρο σκιών στην Τέλενδο κατά τη διάρκεια της παράστασης που οργάνωσε η +πλευση στο νησί, λίγη ώρα μετά την άφιξη των φουσκωτών της ομάδας στο λιμανάκι του οικισμού.
 
Η διαδρομή από την Τέλενδο έγινε με ιδιαίτερα ευχάριστες καιρικές συνθήκες και οι εθελοντές της +πλευσης έφτασαν στην Τέλενδο νωρίς το απόγευμα, με τα παιδιά του νησιού να μας περιμένουν στο ντόκο για να μας υποδεχθούν.
 
 
 
Ο εξοπλισμός και τα υλικά των ιατρείων μεταφέρθηκαν άμεσα στους χώρους όπου θα λειτουργούσαν την επομένη.
 
 
Λίγη ώρα αργότερα, ξεκινούσε η παράσταση του θεάτρου σκιών στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής. Ενώ όμως τα παιδιά του νησιού απολάμβαναν την παράσταση, μαζί με πολλούς μεγάλους, ένα ακόμη από τα πολλά προβλήματα των μικρών νησιών μας έκανε την εμφάνισή του: κόπηκε το ρεύμα!
 
 
Χρειάστηκαν μόνο λίγες στιγμές για να δώσουν την λύση οι ίδιοι οι εθελοντές, που ανάβοντας τους φακούς των κινητών τους πίσω από τον μπερντέ, φώτισαν ξανά τις φιγούρες και η παράσταση συνεχίστηκε έτσι για αρκετή ώρα, ώσπου να επανέλθει η ηλεκτροδότηση.
 
 
 
Η ευρηματικότητα των εθελοντών και η διάθεση των κατοίκων συνέβαλε καθοριστικά ώστε μαζί να
διασκεδάσουν με την παράσταση, που παρουσίασε ο θιάσος «Σκιές και γέλια του Μιχάλη Θεοδωρόπουλου», ενός καλλιτέχνη του θεάτρου σκιών με σημαντική εμπειρία στον εθελοντισμό.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μπερντές που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του διάπλου ήταν ειδική κατασκευή ώστε να μεταφέρεται εύκολα από τα φουσκωτά.
 
 
Ο Μιχ. Θεοδωρόπουλος έχει σημαντική παρουσία στον εθελοντισμό και στη… στεριά, καθώς μεταξύ άλλων δίνει δωρεάν παραστάσεις σε ειδικά δημοτικά σχολεία, κάνει εργαστήρια θεάτρου σκιών (τόσο για το παίξιμο όσο και την κατασκευή των φιγούρων) σε δύο δήμους του λεκανοπεδίου, ενώ εξελίσσει την θεματολογία των παραστάσεων που παρουσιάζει.
 
Μαζί με την +πλευση πέραν των παραστάσεων που δίνει σε όλη την Ελλάδα, για σχολεία, δήμους, συλλόγους, κτλ., έφτασε και στα μικρότερα και ακριτικά από τα νησιά του Αιγαίου, για να παρουσιάσει την ευρεία γκάμα της δουλειάς του.
 
2017-05-04T11:07:36+03:00 4 Μαΐου 2017|