Διάπλους 2017: Προσφέρουμε ιατρικές υπηρεσίες με ακρίβεια… χειρουργική!

Ένα χειρουργείο που πραγματοποιήθηκε στην Ανάφη το πρωί της δεύτερης ημέρας παρουσίας της +πλευσης στο νησί, ξεχώρισε από τα περιστατικά που καταγράφηκαν κατά την λειτουργία των ιατρείων της +πλευσης στο νησί.
 
 
Μία κάτοικος επιβαλλόταν να κάνει αφαίρεση ενός υπερμεγέθους θηλώματος και ευτυχώς οι γιατροί της +πλευσης βρέθηκαν στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή για να πραγματοποιήσουν την επέμβαση.
 
 
Τα υπόλοιπα ιατρεία του νησιού γέμισαν από τους κατοίκους που είχαν την ευκαιρία να κάνουν δωρεάν εξειδικευμένες εξετάσεις πολλών ειδικοτήτων. Συνολικά, εξετάστηκαν πάνω από 60 άτομα.
 
 
 
Η ομάδα των αιμοληψιών είχε πιάσει δουλειά πρώτη, για να συλλέξει τα δείγματα που θα αποσταλούν σε εξειδικευμένα εργαστήρια για να γίνουν οι απαραίτητες αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις.
 
 
Όπως σε κάθε νησί, έτσι και σε αυτή την περίπτωση οι γιατροί της +πλευσης θα μελετήσουν τα αποτελέσματα και θα τα επιστρέψουν μαζί με τις σχετικές γνωματεύσεις στους 26 κατοίκους που έδωσαν αίμα.
 
 
Στην Ανάφη πραγματοποιήθηκε επίσης παρουσίαση των κινδύνων του καπνίσματος στα παιδιά, με την βοήθεια πολυμέσων, στο πλαίσιο του Smoke Free Greece.
 
 
 
Η +πλευση δώρισε και στα σχολεία της Ανάφης ηλεκτρονικό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό και αναλώσιμα, για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου δασκάλων και καθηγητών.
 
 
Συνεχίστηκαν επίσης οι επαφές με τους εκπαιδευτικούς του νησιού για την ενίσχυση του δικού τους έργου αλλά και των μαθητών, με βοηθήματα, σημειώσεις και ασκήσεις για τα μαθήματα του Γυμνασίου και του Λυκείου, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας που έχει αναπτύξει το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, ενώ ενημερώθηκαν και για τη δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής μαθητών του νησιού στα καλοκαιρινά προγράμματα του Κολλεγίου.
 
 
Τέλος, πραγματοποιήθηκε και το εργαστήρι εικαστικών όπου τα παιδιά της Ανάφης είχαν μεταξύ άλλων την ευκαιρία να μάθουν για την κατασκευή των φιγούρων στις οποίες βασίζεται το παραδοσιακό ελληνικό θέατρο σκιών.
 
 
 
Νωρίς το μεσημέρι, τα φουσκωτά της +πλευσης ήταν έτοιμα να μεταφέρουν τους εθελοντές και τον εξοπλισμό τους στον επόμενο προορισμό του φετινού διάπλου.
2017-05-03T13:26:43+03:00 3 Μαΐου 2017|