Διάπλους 2017: Ανταποδώσαμε την φιλοξενία της Σχοινούσας με υποδομές πολιτισμού και καθαριότητας

//Διάπλους 2017: Ανταποδώσαμε την φιλοξενία της Σχοινούσας με υποδομές πολιτισμού και καθαριότητας
Μία νέα βιβλιοθήκη κοσμεί πλέον το σχολείο της Σχοινούσας, ενώ οι δρόμοι του νησιού θα είναι εγγυημένα πεντακάθαροι με την χρήση των νέων κάδων αποκομιδής απορριμμάτων που δωρήθηκαν από την +πλευση στις αρχές του νησιού.
 
Μετά την εντυπωσιακή υποδοχή των εθελοντών της +πλευσης, το πρωί της επόμενης ημέρας ήρθε η ώρα να ανταποδώσουμε και το κάναμε με οκτώ διαφορετικούς τρόπους.
 
Πρώτες ξεκίνησαν οι αιμοληψίες, για την πραγματοποίηση αιματολογικών και βιοχημικών εξετάσεων, από την εξειδικευμένη ομάδα της +πλευσης.
 
 
Συνολικά, συλλέχθηκαν 47 δείγματα τα οποία προωθήθηκαν σε ειδικό εργαστήριο προκειμένου να αναλυθούν και στη συνέχεια τα αποτελέσματα των αιματολογικών και βιοχημικών εξετάσεων θα εκτιμηθούν από τους γιατρούς της +πλευσης και τα συμπεράσματα θα επιστραφούν στους κατοίκους.
Λίγο μετά, στο σχολείο και στο αγροτικό ιατρείο του νησιού, οι κάτοικοι άρχισαν να προσέρχονται στα ιατρεία, για να εξεταστούν από τους εθελοντές γιατρούς.
 
 
Έγιναν εκατοντάδες εξειδικευμένες εξετάσεις σε πάνω από 80 άτομα, μέχρι το μεσημέρι, ολοκληρώνοντας τις δωρεάν εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας της +πλευσης.
 
 
Την ίδια ώρα, στο νησί ήταν σε εξέλιξη σειρά από άλλες δράσεις, για τους μικρότερους κατοίκους της Σχοινούσας.
 
Το κυνήγι θησαυρού που διοργανώθηκε για τους μικρότερους κατοίκους του νησιού γέμισε τα στενά της Σχοινούσας με φωνές και γέλια.
 
 
Στο πνευματικό κέντρο του νησιού, η παράσταση καραγκιόζη έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν κοντά με μία από τις πιο παραδοσιακές μορφές ψυχαγωγίας στην Ελλάδα.
 
 
 
Ακολούθησε εργαστήρι εικαστικών, στο οποίο παρουσιάστηκαν οι βασικές αρχές για τη δημιουργία των φιγούρων που χρησιμοποιούνται στο θέατρο σκιών.
 
Η +πλευση συνέχισε την ενίσχυση των εκπαιδευτικών υποδομών στη Σχοινούσα, καθώς μετά το σύγχρονο πολυγήπεδο που είχε δημιουργήσει το 2014, φέτος δώρισε στο σχολείο βιβλιοθήκη με βιβλία τα οποία συγκέντρωσε το BU Alumni του Πανεπιστημίου της Βοστώνης σε πρόσφατη εκδήλωση στο πλαίσιο των Global Days of Service, αλλά και την ευγενική χορηγία των Εκδόσεων Ψυχογιός.
 
 
 
 
Στα σχολεία του νησιού παραδόθηκαν ειδικοί ψύκτες αφαλατωτές, για να έχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί πρόσβαση σε ολοκάθαρο νερό, με την ευγενική χορηγία της  COLGATE PALMOLIVE.
 
 
Η +πλευση δώρισε επίσης στη Σχοινούσα καινούργιους κάδους για την αποκομιδή των απορριμμάτων, ενισχύοντας την προσπάθεια να έχει το νησί άριστη εικόνα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του όλο το χρόνο.
 
 
Νωρίς το απόγευμα, οι εθελοντές είχαν μεταφέρει στα φουσκωτά όλο τον εξοπλισμό και τα φουσκωτά της +πλευσης βγήκαν ξανά στη θάλασσα, για να βρεθούν στον επόμενο προορισμό τους.
2017-05-05T11:38:08+00:00 2 Μάϊου 2017|