Διάπλους 2017: Ακόμη και στα σπίτια των κατοίκων της Σικίνου μπήκαν οι γιατροί της +πλευσης

//Διάπλους 2017: Ακόμη και στα σπίτια των κατοίκων της Σικίνου μπήκαν οι γιατροί της +πλευσης
Επιβεβαιώθηκε και έμπρακτα, για ιατρικούς λόγους, ότι τα σπίτια της Σικίνου είναι ανοιχτά στους εθελοντές της +πλευσης, σαν να είναι δικά τους, καθώς χρειάστηκε να γίνει και κατ’ οίκον επίσκεψη σε ασθενή που δεν μπορούσε να επισκεφτεί τα ιατρεία που λειτούργησαν το Σάββατο στο νησί.
 
 
Ιατρική ομάδα της +πλευσης μετέβη σε κατοικία ηλικιωμένου χρόνια κατακεκλιμένου ασθενούς, προκειμένου να γίνει χειρουργικός καθαρισμός.
 
 
Στα ιατρεία που λειτούργησαν στο νησί, προσήλθαν συνολικά 68 άτομα, ενώ ελήφθησαν και 43 δείγματα αίματος για να γίνουν οι επιβαλλόμενες ανά περίπτωση αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις.
 
 
Την ίδια ώρα άλλοι εθελοντές της +πλευσης παρέδιδαν στο σχολείο ηλεκτρονικό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό και υλικά για την ενίσχυση της διδασκαλίας των μικρών κατοίκων του νησιού.
 
 
Φυσικά, τα παιδιά έδειξαν άμεσα την προτίμησή τους και απόλαυσαν άμεσα τα νέα παιχνίδια και όργανα γυμναστικής.
 
 
Στον ίδιο χώρο εγκαταστάστάθηκε και ο ψύκτης-αφαλατωτής, με την ευγενική χορηγία της COLGATE PALMOLIVE, που θα προσφέρει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς κρυστάλλινα καθαρό νερό.
 
Τέλος, στο Δήμο παραδόθηκαν και πλήρη σετ από εξειδικευμένα εργαλεία για την τεχνική υπηρεσία, χορηγία της STANLEY – BLACK & DECKER, για την διεύρυνση των δυνατοτήτων στην υλοποίηση απαραίτητων έργων και επισκευών στο νησί.
 
 
Το μεσημέρι, οι εθελοντές είχαν ήδη φορτώσει στα φουσκωτά της +πλευσης όλο τον εξοπλισμό και τα υλικά, προκειμένου νωρίς το απόγευμα να αποπλεύσουμε για τον επόμενο προορισμό μας.
2017-04-29T15:56:02+00:00 29 Απριλίου 2017|