Διάπλους 2017: Ξεκινήσαμε με τους καλύτερους οιωνούς συνοδεία δελφινιών και… του Πολεμικού Ναυτικού!

//Διάπλους 2017: Ξεκινήσαμε με τους καλύτερους οιωνούς συνοδεία δελφινιών και… του Πολεμικού Ναυτικού!
Οι εθελοντές της +πλευσης συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης στο ντόκο της Olympic Marine στο Λαύριο, για να επιβιβαστούν στα φουσκωτά και να ξεκινήσουν τον Διάπλου 2017.
 
Εκεί βρέθηκαν και τα τηλεοπτικά συνεργεία του ΣΚΑΪ και του Alpha για να καλύψουν τον απόπλου μας, που έγινε με ιδανικές καιρικές συνθήκες.
 
 
Οι θετικοί οιωνοί έγιναν ακόμη πιο σαφείς κατά τη διάρκεια του πλου, καθώς ένα κοπάδι δελφίνια αποφάσισε να μας συνοδεύσει για λίγο, ανοιχτά της Σερίφου, πολύ κοντά στα φουσκωτά μας.
 
 
Οι απρόσμενες και εντυπωσιακές συναντήσεις συνεχίστηκαν και ανοιχτά της Κιμώλου, καθώς ένα αποβατικό αερόστρωμνο Zubr του Πολεμικού Ναυτικού πέρασε μπροστά από τον σχηματισμό των φουσκωτών της +πλευσης, προσφέροντας ένα σπάνιο θέαμα στους εθελοντές.
 
 
Μετά τις απρόσμενες αυτές συναντήσεις, τα φουσκωτά με τους εθελοντές της +πλευσης συνέχισαν την πορεία τους μέχρι τον πρώτο τους σταθμό χωρίς άλλες εκπλήξεις και προσέγγισαν την Κίμωλο την προγραμματισμένη ώρα.
  
 
Η υποδοχή που μας επιφύλαξαν οι κάτοικοι της Κιμώλου κατά την άφιξή μας στο λιμάνι ήταν ιδιαίτερα ζεστή και αρκούντως εντυπωσιακή, ενώ στον ντόκο περίμεναν και πολλά από τα παιδιά του νησιού.
 
 

Οι εθελοντές ξεφόρτωσαν τα απαραίτητα κιβώτια και άλλα υλικά, τα ιατρεία προετοιμάστηκαν άμεσα για την λειτουργία τους το επόμενο πρωί.

Το απόγευμα, στο χώρο μπροστά από το δημοτικό σχολείο του νησιού διοργανώθηκε κυνήγι θησαυρού για τους μικρότερους κατοίκους της Κιμώλου, που για αρκετή ώρα «χτένισαν» όλα τα γύρω στενά ψάχνοντας για το έπαθλο, που τελικά «γλύκανε» όλα τα παιδιά.

Με αυτές τις εικόνες, οι εθελοντές της +πλευσης στη συνέχεια απόλαυσαν το δείπνο που μας παρέθεσε ο Δήμος Κιμώλου, ώστε όλοι να είναι το επόμενο πρωί έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους του νησιού.

2017-04-28T11:59:02+00:00 27 Απριλίου 2017|