Εξόρμηση 2016: Δύο ημέρες δουλειάς και προσφοράς στον Άη Στράτη

//Εξόρμηση 2016: Δύο ημέρες δουλειάς και προσφοράς στον Άη Στράτη

Τα «χρώματα» της +πλευσης που αφήσαμε δώρο στη δήμαρχο του Άη Στράτη, σε αντάλλαγμα για την εξαιρετική συνεργασία και τη μαζική ανταπόκριση των κατοίκων στην εξόρμησή μας, επισφράγισαν με τον καλύτερο τρόπο την προσφορά δωρεάν ιατρικών υπηρεσιών και εξοπλισμού στο νησί του βορείου Αιγαίου.

Η δήμαρχος από την πλευρά της ανταπέδωσε χαρίζοντας σε όλους τους εθελοντές ένα εξαιρετικό φωτογραφικό λεύκωμα από την ταραγμένη ιστορία του Άη Στράτη, που επιτρέπει να πάρουμε μαζί μας όσα είδαμε στο Μουσείο Δημοκρατίας.

Αργά το βράδυ της Κυριακής επιβιβαστήκαμε ξανά στο ΠΗΓΑΣΟΣ EXPRESS μαζί με τα οχήματά μας, ξανά με την ευγενική χορηγία της HELLENIC SEAWAYS, για να επιστρέψουμε στη βάση μας, μαζί με τους δύο δημοσιογράφους του Popaganda που και φέτος μας ακολούθησαν στις δράσεις μας. Οι φωτογραφίες εδώ είναι δική τους δουλειά και συγκεκριμένα του Δ.Κουλελή.

popaganda-simplefsi-11

Το απόγευμα της Κυριακής η τελευταία δική μας συνεισφορά ήταν αφιερωμένη στους μικρότερους από τους κατοίκους, με το πρόγραμμα «Μαθαίνω το σώμα μου» που παρουσιάστηκε στο σχολείο του νησιού, λίγο πριν την παράδοση του ειδικού ψύκτη-αφαλατωτή για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, δωρεά της +πλευσης με την ευγενική χορηγία της COLGATE PALMOLIVE.

popaganda-simplefsi-40

Νωρίτερα, την ώρα που ακόμη τα ιατρεία της +πλευσης ήταν σε λειτουργία, οι γιατροί του νησιού και η δήμαρχος παρέλαβαν έναν αυτόματο απινιδωτή, που δώρισε η +πλευση με την ευγενική χορηγία της MADISON MEDICAL για την ενίσχυση των μέσων που διαθέτει το πολυδύναμο περιφερεικό ιατρείο του Άη Στράτη, εκπαιδεύοντας παράλληλα το ιατρικό προσωπικό στο χειρισμό του.

Τις προσφορές ιατρικού, εκπαιδευτικού και λοιπού εξοπλισμού σε αυτή την εξόρμηση συμπλήρωσαν οι υπολογιστές, τα μηχανήματα, ο εξοπλισμός γραφείου και τα άλλα υλικά για τα σχολεία του νησιού, που παρέδωσε η +πλευση με την ευγενική χορηγία της ΛΑΜΔΑ STAR στους εκπαιδευτικούς.

popaganda-simplefsi-31

Σημαντική ήταν η υποστήριξη και της ΚΑΛΛΙΓΡΑΦΟΣ, με την ευγενική προσφορά του απαραίτητου έντυπου υλικού.

Η ιατρική ομάδα της +πλευσης επί δύο ημέρες λειτούργησε τα ιατρεία της τόσο στο πολυδύναμο περιφερειακό κέντρο όσο και στις αίθουσες των σχολείων του Άη Στράτη, πραγματοποιώντας εκατοντάδες δωρεάν εξειδικευμένες εξετάσεις 11 διαφορετικών ειδικοτήτων σε πάνω από 90 άτομα, δηλαδή περισσότερους από τους μισούς μόνιμους κατοίκους του Άη Στράτη.

popaganda-simplefsi-12

Παράλληλα, ελήφθησαν 70 δείγματα αίματος για αιματολογικές εξετάσεις που στάλθηκαν στα κατάλληλα εργαστήρια προκειμένου να αναλυθούν να τα αποτελέσματα να επιστραφούν στους κατοίκους.

popaganda-simplefsi-20

Τέλος, σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο σε ειδικό σημείο κάτοικοι του νησιού συμμετείχαν μέσω συμπλήρωσης ερωτηματολογίων στην καταγραφή των διατροφικών συνηθειών, προκειμένου τα στοιχεία αυτά να παραληφθούν και αναλυθούν από ειδικούς επιστήμονες.

popaganda-simplefsi-35

Όλες οι δράσεις της +πλευσης στον Άη Στράτη ολοκληρώθηκαν χωρίς καμία απόκλιση από τον αρχικό προγραμματισμό, επαναβεβαιώνοντας την εμπειρία των εθελοντών στην αποτελεσματική προσφγορά έργου στα ακριτικά και απομακρυσμένα νησιά.

Ήδη, το μυαλό όλων είναι στην εκδήλωση της 24ης Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής, αλλά και στην συνέχιση της προετοιμασίας για τον 4ο διάπλου της +πλευσης, την Άνοιξη του 2017, που θα μας πάει σε Κίμωλο, Σίκινο, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Ανάφη, Ψέριμο, Τέλενδο και Λειψούς.

popaganda-simplefsi-28

2017-02-01T20:07:43+00:00 23 Νοεμβρίου 2016|