Δώσαμε στα παιδιά εφόδια, στους εκπαιδευτικούς εργαλεία, στους μεγάλους ενημέρωση

//Δώσαμε στα παιδιά εφόδια, στους εκπαιδευτικούς εργαλεία, στους μεγάλους ενημέρωση

Με την παράδοση υπολογιστών, ηλεκτρονικού και γραφειακού εξοπλισμού και υλικών στα σχολεία του Άη Στράτη, αλλά και με τις ενημερωτικές ομιλίες για παιδιά και μεγάλους για τις συνέπειες του καπνίσματος ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της παρουσίας μας στο νησί, μετά τις δωρεάν εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις που προσέφεραν οι εθελοντές γιατροί της +πλευσης.

Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί παρέλαβαν τον εξοπλισμό που δώρισε η +πλευση, με την ευγενική χορηγία της ΛΑΜΔΑ STAR και τόσο οι μικρότεροι όσο και αρκετοί μεγάλοι είχαν μία ευκαιρία για παιχνίδι στο προαύλιο του σχολείου.

Στη συνέχεια στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Smokefreegreece – Μαθαίνω να μην Καπνίζω», ένα εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων πρόγραμμα αγωγής υγείας του ερευνητικού εργαστηρίου George D. Behrakis και του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλαδος, πρώτα για τους μικρότερους και στη συνέχεια για ενήλικες.

Μετά από μία ημέρα γεμάτη προσφορά, οι εθελοντές είχαν την ευκαιρία για ένα ευχάριστο διάλειμμα στο δείπνο που τους προσέφερε η δημοτική αρχή, σε εστιατόριο του Άη Στράτη, προκειμένου να γεμίσουν τις μπαταρίες τους για την δεύτερη ημέρα ιατρείων και άλλων δράσεων, την Κυριακή.

 

2017-02-01T20:07:44+00:00 20 Νοεμβρίου 2016|