Στον Άγιο Ευστράτιο συνεχίζουμε την προσφορά ιατρικών υπηρεσιών, υποδομών και έργου

//Στον Άγιο Ευστράτιο συνεχίζουμε την προσφορά ιατρικών υπηρεσιών, υποδομών και έργου

Η +πλευση (Σύμπλευση) θα πραγματοποιήσει την φθινοπωρινή της εξόρμηση στον Άγιο Ευστράτιο, από την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου ως την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, προκειμένου να παράσχει στους κατοίκους του νησιού δωρεάν εξειδικευμένες ιατρικές και μικροβιολογικές εξετάσεις.

Η μεταφορά των εθελοντών και των οχημάτων τους προς και από τον Άγιο Ευστράτιο θα γίνει με το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ και είναι ευγενική χορηγία της HELLENIC SEAWAYS.

Παράλληλα, η +πλευση:

❖ θα ενισχύσει το έργο των εκπαιδευτικών με υπολογιστές, μηχανήματα, εξοπλισμό και αναλώσιμα, με την ευγενική χορηγία της ΛΑΜΔΑ STAR.
❖ θα συνδράμει με εξοπλισμό το αγροτικό ιατρείο δωρίζοντας έναν απινιδωτή με την ευγενική χορηγία της MADISON MEDICAL και
❖ θα τοποθετήσει στο σχολείο ειδικό ψύκτη-αφαλατωτή για παροχή πεντακάθαρου νερού στους μαθητές με την ευγενική χορηγία της COLGATE PALMOLIVE.
❖ Υποστηρικτής της εξόρμησης και των ιατρικών δράσεων της +πλευσης, με την ευγενική προσφορά του απαραίτητου έντυπου υλικού, είναι η ΚΑΛΛΙΓΡΑΦΟΣ.

Θα πραγματοποιηθούν παράλληλα εκδηλώσεις ενημέρωσης για θέματα υγείας για παιδιά και ενήλικες, καθώς και εργαστήρι συναισθημάτων «Μαθαίνω το σώμα μου» για τους μικρούς κατοίκους του νησιού.

Αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της εξόρμησης:

(1) Η ιατρική ομάδα της +πλευσης θα πραγματοποιήσει δωρεάν προληπτικές ιατρικές με εξειδικευμένους επιστήμονες των παρακάτω ειδικοτήτων:

❖ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
❖ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ
❖ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
❖ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ
❖ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
❖ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
❖ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
❖ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ
❖ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ
❖ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ
❖ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ

Στα παιδιά των νησιών θα πραγματοποιηθούν: α) προληπτικός έλεγχος σκολίωσης – κύφωσης, β) καρδιολογικός έλεγχος και γ) οδοντιατρικός έλεγχος.

Τα ιατρεία θα λειτουργήσουν δύο ημέρες, προκειμένου να καλυφθεί ο μέγιστος δυνατός αριθμός κατοίκων που θα προσέλθουν. Έτσι:

❖ το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, θα λειτουργήσουν από τις 10.30 ως τις 14.00
❖ την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, θα λειτουργήσουν από τις 10.00 ως τις 13.00

Κατάκοιτοι ασθενείς που δεν έχουν την δυνατότητα να μεταβούν ή μεταφερθούν στα ιατρεία μας θα εξεταστούν κατ’ οίκον από τους εθελοντές γιατρούς της +πλευσης.

Θα ληφθούν επίσης δείγματα αίματος για εξειδικευμένες αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, από τις 08.30 ως τις 10.30 το πρωί.

(2) Θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις:

❖ παρέμβαση για το κάπνισμα με το πρόγραμμα Heart II – «Μαθαίνω να μη Καπνίζω» από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου» του υπουργείου Παιδείας, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 17.30-18.30 για παιδιά και 18.30-19.30 για ενηλίκους.
❖ εργαστήριο συναισθημάτων και ανθρώπινων σχέσεων «Μαθαίνω το Σώμα μου» για παιδιά, με διαδραστικά παιχνίδια, χορό, θεματικές για τα συναισθήματα, το σώμα κτλ. την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 17.30.

(3) Θα συνδράμουμε τα σχολεία με την παροχή ηλεκτρονικών υπολογιστών, μηχανημάτων, επίπλων γραφείου, αναλώσιμων, εκπαιδευτικού και μορφωτικού υλικού.

2016-11-15T09:55:51+00:00 15 Νοεμβρίου 2016|