Διάπλους 2016: Οι Λειψοί μας υποδέχθηκαν με τα δικά μας μουσικά όργανα

//Διάπλους 2016: Οι Λειψοί μας υποδέχθηκαν με τα δικά μας μουσικά όργανα

Η μπάντα των Λειψών έπαιζε για την Σύμπλευση την ώρα που τα φουσκωτά έφταναν στο ντόκο, γεγονός με ξεχωριστή σημασία.

Στην φθινοπωρινή εξόρμηση του 2014 η Σύμπλευση είχε στηρίξει έμπρακτα την μουσική παράδοση του νησιού, προσφέροντας στην φιλαρμονική μουσικά όργανα. Τότε όλοι περίμεναν «την επόμενη εξόρμηση, για να ακούσουμε και οι ίδιοι τα παιδιά να παίζουν με αυτά». Και αυτή η στιγμή ήρθε με τον πιο ιδανικό τρόπο.

Μετά την αποβίβαση στο ντόκο, οι νέοι του νησιού με παραδοσιακές στολές χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, ενώ στους ανθρώπους της Σύμπλευσης προσφέρθηκαν τοπικά γλυκίσματα και ντόπιο γλυκό κρασί.

Ολοι μαζί, μέλη και κάτοικοι του  νησιού, βρέθηκαν στη συνέχεια στο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου, όπου έγιναν τα εγκαίνια του πολυγηπέδου που δώρισε η Σύμπλευση, με την ευγενική χορηγία του Lascaris Foundation.

Στη συνέχεια, στο πολυδύναμο ιατρικό κέντρο και άλλους τρεις χώρους στήθηκαν τα ιατρεία και οι εθελοντές ολοκλήρωσαν την βραδιά με το δείπνο που παρέθεσε προς τιμή τους ο Δήμος των Λειψών.

Το επόμενο πρωί, πρώτο το μικροβιολογικό τμήμα ξεκίνησε τη δουλειά και συνέλεξε πάνω από 70 δείγματα αίματος, προκειμένου να πραγματοποιηθούν αιματολογικές  και βιοχημικές εξετάσεις στους κατοίκους.

Οι εξειδικευμένοι γιατροί της Σύμπλευσης πραγματοποίησαν και πάλι πολλές εκατοντάδες εξετάσεις στους 150 κατοίκους που είδαν, με τέσσερις από αυτούς να εξετάζονται κατ’ οίκον, καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα αυτόνομης μετάβασής τους στα ιατρεία.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη ήταν και οι άλλες δράσεις της Σύμπλευσης. Πρώτα, στο χώρο του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου λειτούργησε το εργαστήρι ανθρώπινων σχέσεων, με διαδραστικά παιχνίδια, χορό, θεματικές για τα συναισθήματα, το σώμα κτλ.

Ακολούθησε το πρόγραμμα που χορήγησε στη Σύμπλευση το Μουσείο Ηρακλειδών για την Γεωμετρική Τέχνη, που παρουσιάστηκε στους μικρούς μαθητές των Λειψών, στον ίδιο χώρο.

Αμέσως μετά, έγινε η επίσημη παράδοση του εκπαιδευτικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού που δώρισε η Σύμπλευση για την ενίσχυση του λειτουργήματος που επιτελούν δάσκαλοι και καθηγητές στο νησί.

Τέλος, παιδιά και μεγάλοι διασκέδασαν με την παράσταση Καραγκιόζη που παρουσίασε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων το Θέατρο Σκιών NAMASTE.

Νωρίς το απόγευμα, όλος ο εξοπλισμός και οι εθελοντές επιβιβάζονταν και πάλι στα φουσκωτά, έτοιμοι να ξεκινήσουν για τον τελευταίο προορισμό του φετινού διάπλου.

 

2016-04-22T10:29:21+00:00 15 Απριλίου 2016|