Διάπλους 2016: Εγκαινιάστηκε το Πάτμιο Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο, το μείζον έργο της Σύμπλευσης φέτος

//Διάπλους 2016: Εγκαινιάστηκε το Πάτμιο Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο, το μείζον έργο της Σύμπλευσης φέτος

Με κάθε επισημότητα έγιναν ο αγιασμός και τα εγκαίνια στο Πάτμιο Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο, το οποίο ολοκληρώθηκε με την προσφορά του εξοπλισμού από την Σύμπλευση, με την ευγενική χορηγία της Neptune Lines στη μνήμη του ιδρυτή της Ν.Τραυλού.

Στον εξαιρετικό χώρο του Πάτμιου, οι εθελοντές και το ΔΣ της Σύμπλευσης συναντήθηκαν με τους τοπικούς φορείς του νησιού, προκειμένου να παραδοθεί και επίσημα το έργο, το σημαντικότερο από όσα ενέταξε η Σύμπλευση στο φετινό διάπλου.

Στο πλαίσιο αυτό δωρήθηκαν στο Πάτμιο τα απαραίτητα έπιπλα, ηχοσυστήματα, ηλεκτρονικοί  υπολογιστές και λοιπός εξοπλισμός, ώστε να είναι πλήρως λειτουργικά η νέα θεατρική σκηνή, ο εκθεσιακός χώρος, η βιβλιοθήκη, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και οι λοιπές υποδομές του.

Μετά τον αγιασμό στην είσοδο του εκθεσιακού χώρου, ακολούθησε εκδήλωση στον πολυχώρο του κτιρίου, όπου οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν εκτενώς στις πολυετείς προσπάθειες αναβίωσης του Πάτμιου, ως χώρου πολιτισμού.

Ο γενικός γραμματέας της Σύμπλευσης Βασ.Αθανασίου μίλησε για την απόφαση να υλοποιηθεί το έργο στο στενό χρονικό πλαίσιο που ήταν διαθέσιμο, ενώ η Μελίνα Τραυλού από την πλευρά της επαναβεβαίωσε την σύμπλευσή της με την ομάδα στην υλοποίηση σημαντικών έργων. Ο Δήμος προσέφερε στη Σύμπλευση και την χορηγό αναμνηστική εικόνα από την Πάτμο.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί στο προαύλιο και το κλίμα έγινε πανηγυρικό με την προσθήκη των πυροτεχνημάτων από το Δήμο, την ώρα που στο ισόγειο και τον εκθεσιακό χώρο λειτουργούσε για το κοινό της Πάτμου έκθεση φωτογραφίας της Εικαστικού Βένιας Μπεχράκη.

Τέλος, οι τοπικές αρχές ευχαριστώντας τους εθελοντές της Σύμπλευσης τους δεξιώθηκαν σε κεντρικό εστιατόριο της Σκάλας.

 

2016-04-14T11:29:23+00:00 14 Απριλίου 2016|