Διάπλους 2016: Ανταπόκριση… αποκάλυψη την πρώτη ημέρα στην Πάτμο

//Διάπλους 2016: Ανταπόκριση… αποκάλυψη την πρώτη ημέρα στην Πάτμο

Ασφυκτικά γέμισε το Κέντρο Υγείας της Πάτμου την πρώτη ημέρα λειτουργίας των ιατρείων της Σύμπλευσης στο νησί.

Από το νωρίς το μικροβιολογικό τμήμα άρχισε την συλλλογή δειγμάτων αίματος για την πραγματοποίηση εξετάσεων, από συνολικά 82 άτομα.

Στα ιατρεία που λειτούργησαν γιατροί και εθελοντές της Σύμπλευσης έγιναν σχεδόν χίλιες εξετάσεις στα 252 άτομα που πρόλαβαν να εξεταστούν.

Η μαζική προσέλευση των κατοίκων έδειξε την σπουδαιότητα της παρουσίας της Σύμπλευσης στο νησί και επιβεβαίωσε την απόφαση να πραγματοποιηθούν ιατρικές εξετάσεις και δεύτερη ημέρα, την επομένη, προκειμένου να καλυφθεί ο μέγιστος δυνατός αριθμός κατοίκων.

Την ίδια ώρα, οι υπόλοιπες δράσεις της Σύμπλευσης ήταν σε πλήρη εξέλιξη.

Ηδη από χθες, οι παραστάσεις Καραγκιόζη που παρουσίασε στο Πάτμιο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο το Θέατρο Σκιών NAMASTE ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους, ενώ στο ΕΠΑΛ Πάτμου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στο πλαίσιο του προγράμματος Heart II – «Μαθαίνω να μη Καπνίζω» από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου» του υπουργείου Παιδείας.

Σήμερα, στο Δημοτικό της Σκάλας έγινε εργαστήρι Γεωμετρικής Τέχνης στους μαθητές της Α΄ και της Β΄ Δημοτικού, με την ευγενική χορηγία του Μουσείου Ηρακλειδών. Στον ίδιο χώρο, ακολούθησε και η παράδοση του εκπαιδευτικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού που προσέφερε η Σύμπλευση, για την υποστήριξη του έργου των εκπαιδευτικών.

Η παράσταση του Θεάτρου Σκιών NAMASTE μετακόμισε στο Δημοτικό Σχολείο της Χώρας, όπου και εκεί γνώρισε εξαιρετική επιτυχία από μικρούς και μεγάλους θεατές. Και σε αυτό το σχολείο, παραδόθηκε επίσης εκπαιδευτικός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός.

Το μεσημέρι, στο Λύκειο της Σκάλας, παρουσιάστηκε ξανά το «Μαθαίνω να μη Καπνίζω» στους μαθητές και οι εθελοντές της Σύμπλευσης είχαν την ευκαιρία για ένα μικρό διάλειμμα, πριν τα εγκαίνια του έργου εξοπλισμού για το Πάτμιο Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο, το απόγευμα.

 

2016-04-22T10:31:34+00:00 13 Απριλίου 2016|