Διαπλους 2016: Στη Σχοινούσα η άφιξη της Σύμπλευσης κυριολεκτικά πανηγυρίστηκε!

//Διαπλους 2016: Στη Σχοινούσα η άφιξη της Σύμπλευσης κυριολεκτικά πανηγυρίστηκε!

Με ζωντανή μουσική, τοπικά εδέσματα και πολύ τραγούδι και χορό, η Σχοινούσα υποδέχθηκε τους εθελοντές της Σύμπλευσης, που διασκέδασαν μαζί με τους κατοίκους όλων των ηλικιών, συνεχίζοντας μία παράδοση φιλοξενίας που παραμένει το ίδιο ζεστή σε κάθε διάπλου.

Το πρωί, το μικροβιολογικό τμήμα ξεκίνησε ως είθισται πρώτο και η προσπάθεια έφερε καρπούς, καθώς τα 55 δείγματα που ελήφθησαν ήταν και πάλι σημαντικά περισσότερα από την προηγούμενη χρονιά.

Στα ιατρεία που λειτούργησαν στο σχολείο και το αγροτικό ιατρείο προσήλθαν συνολικά 60 κάτοικοι, με τις εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν να είναι και πάλι εκατοντάδες.

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου πραγματοποιήθηκαν και οι υπόλοιπες δράσεις της Σύμπλευσης: το εργαστήρι ανθρώπινων σχέσεων (διαδραστικά παιχνίδια, χορός, θεματικές για τα συναισθήματα, το σώμα κτλ), η αφήγηση της Ιστορίας του Μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη από την εγγονή του και συγγραφέα του βιβλίου «Ο άνθρωπος που έτρεξε για έναν ολόκληρο λαό» κα. Μαρία Κοντού και το πρόγραμμα Heart II – «Μαθαίνω να μη Καπνίζω» από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου» του υπουργείου Παιδείας.

Στο ίδιο σημείο έγινε και η παράδοση 12 κιβωτίων με εκπαιδευτικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό που δώρισε η Σύμπλευση για την ενίσχυση του έργου των εκπαιδευτικών.

 

2016-04-12T21:27:20+00:00 12 Απριλίου 2016|