Διάπλους 2016: Με το που πατήσαμε στη Σίκινο, κάναμε πραγματικότητα ένα όνειρο χρόνων

Η Σίκινος διατηρεί μία ιδιαίτερη σχέση με τη Σύμπλευση, που έχει εκφραστεί στο παρελθόν με υποδοχές τόσο ζεστές ώστε να είναι αξέχαστες στους εθελοντές. Φέτος, είχαμε φροντίσει ώστε να ανταποδόσουμε, με το που θα φτάναμε στο ντόκο.

Τα καπνογόνα και οι κόρνες κατά την υποδοχή, έγιναν φέτος υπό τη συνοδεία… σειρήνας. Της σειρήνας του οχήματος διακομιδής εκτάκτων περιστατικών που η Σύμπλευση εξόπλισε και δώρισε στη Σίκινο, βάζοντας τέλος στην αγωνία των κατοίκων για την ασφαλή και ταχεία μεταφορά όσων έχουν ανάγκη στις κατάλληλες υποδομές υγείας.

Τα εγκαίνια και ο καθιερωμένος αγιασμός έγιναν στο σημείο που δέσαμε και συνοδεύτηκαν από κέρασμα ρακής και εξαιρετικών τοπικών εδεσμάτων.

Αμέσως μετά, όσοι ήταν επιφορτισμένοι με το στήσιμο των ιατρείων μετέβησαν στο δημοτικό σχολείο και το αγροτικό ιατρείο, προκειμένου να προετοιμάσουν τους χώρους για να υποδεχθούν τους κατοίκους το επόμενο πρωί.

Η προσφορά όμως είχε ήδη ξεκινήσει, όπως μαρτυρούσαν τα παιδικά γέλια που ακούγονταν από την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Εκεί, η παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών NAMASTE είχε ήδη ξεκινήσει με μεγάλη προσέλευση παιδιών και μεγάλων.

Το βράδυ, ο δήμος της Σικίνου τραπέζωσε τους εθελοντές της Σύμπλευσης στη χώρα και όλοι είχαν την ευκαιρία να ξαναβρεθούν με τους ανθρώπους του νησιού που γνωρίζουν καλά, αλλά και να κάνουν μία ευχάριστη ανάπαυλα, πριν «πιάσουν δουλειά» ξανά το επόμενο πρωί στα ιατρεία.

 

2016-04-09T23:22:15+03:00 9 Απριλίου 2016|