Διάπλους 2016: Και φέτος, στην Κίμωλο αποδεικνυόμαστε απαραίτητοι και σπάμε ρεκόρ!

//Διάπλους 2016: Και φέτος, στην Κίμωλο αποδεικνυόμαστε απαραίτητοι και σπάμε ρεκόρ!

Το πρώτο πρωί του Διάπλου του 2016 βρήκε γιατρούς και εθελοντές-βοηθούς στα ιατρεία της Σύμπλευσης, που είχαν προετοιμαστεί αμέσως μετά την άφιξή μας.

Οι κάτοικοι της Κιμώλου για τρίτη χρονιά ήρθαν σε μεγαλύτερους αριθμούς ήδη αρκετά πριν το άνοιγμα, δικαιώνοντας την προσπάθεια που καταβάλλεται για την υγειονομική τους κάλυψη.

Το μικροβιολογικό τμήμα πήρε δείγματα αίματος από 81 άτομα, αριθμό κατά πολύ υψηλότερο από τα 51 δείγματα που είχαν συλλεχθεί πέρυσι.

Πραγματοποιήθηκαν πολλές εκατοντάδες εξετάσεων 17 διαφορετικών ειδικοτήτων στα ιατρεία που λειτούργησαν οι γιατροί και οι εθελοντές, όπου προσήλθαν 155 άτομα, αυξάνοντας και εκεί τις προηγούμενες επιδόσεις της Σύμπλευσης στο νησί.

Ειδική μέριμνα χρειάστηκε για έναν κάτοικο που προσήλθε στο ορθοπεδικό τμήμα με κάταγμα, μετά από ατύχημα. Εγινε ναρθηκοποίηση και με σκάφος της Σύμπλευσης προωθήθηκε στη Μήλο προκειμένου τελικά να μεταβεί στην Αθήνα για τα περαιτέρω.

Παράλληλα, το πρωί πραγματοποιήθηκαν δύο ακόμη δράσεις, στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο-λύκειο του νησιού.

Στην πρώτη, λειτούργησε εργαστήρι ανθρώπινων σχέσεων, με διαδραστικά παιχνίδια, χορό, θεματικές για τα συναισθήματα, το σώμα κτλ, το οποίο παρακολούθησαν όλα τα παιδιά του Δημοτικού της Κιμώλου.

Στη δεύτερη έγινε στα μεγαλύτερα παιδιά παρουσίαση και αφήγηση της Ιστορίας του Μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη από την εγγονή του και συγγραφέα του βιβλίου «Ο άνθρωπος που έτρεξε για έναν ολόκληρο λαό» κα. Μαρία Κοντού.

Και στα δύο σχολεία η Σύμπλευση προσέφερε ποικίλο εκπαιδευτικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό και υλικά.

Μία ανάπαυλα το μεσημέρι ήταν αρκετή, προκειμένου οι εθελοντές να πάρουν μία ανάσα και νωρίς το απόγευμα να συναντηθούν στο ντόκο, έτοιμοι να επιβιβαστούν στα φουσκωτά για τον επόμενο προορισμό του διάπλου.

 

2016-04-08T16:37:35+00:00 8 Απριλίου 2016|