Διάπλους 2015: Εκρηκτική υποδοχή στην άκρη του Καρπάθιου

//Διάπλους 2015: Εκρηκτική υποδοχή στην άκρη του Καρπάθιου

Με βαρελότα και καπνογόνα, από τα βράχια αλλά και από καΐκια στην είσοδο του λιμανιού, υποδέχθηκαν την +πλευση οι κάτοικοι της Κάσου, που είδαν για πρώτη φορά ομάδα εθελοντών να φτάνει με φουσκωτά στο νησί για να παράσχει ιατρικές και άλλες υπηρεσίες. Και ήταν μόνο η αρχή.

Το βράδυ οι Κασιώτες δεξιώθηκαν όλη την ομάδα σε ένα τραπέζι με ζωντανή μουσική και χορούς από κοπέλες με τις παραδοσιακές ενδυμασίες του νησιού, αλλά και μερικά από τα γνωστότερα πιάτα της τοπικής κουζίνας.

Τα ιατρεία της +πλευσης άνοιξαν το επόμενο πρωί στο παλιό ιατρείο και το νέο ιατρείο του νησιού και συνεχίστηκαν μέχρι αργά το μεσημέρι, προκειμένου να υποδεχθούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Στα σχολεία της Κάσου δωρήθηκε ποικίλος εκπαιδευτικός, ηλεκτρονικός και άλλος εξοπλισμός, ενώ έγιναν και διαδραστικές παρουσιάσεις στα παιδιά, Η πρώτη σχετικά με τις συνέπειες του καπνίσματος στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαθαίνω να μην καπνίζω» και η δεύτερη με την παρουσίαση του βιβλίου «Κρυστάλλινος αετός» με παράλληλο εργαστήρι ζωγραφικής.

Το απόγευμα, οι εθελοντές ανέβηκαν στο Αρβανιτοχώρι, όπου εγκαινιάστηκε ο αφαλατωτής που δώρισε η +πλευση με την χορηγία του Α.Λεβέντη, προκειμένου να έχουν οι κάτοικοι πρόσβαση σε φθηνό, καθαρό πόσιμο νερό.

Στη συνέχεια ακολούθησε νέο τραπέζι που παρέθεσαν οι κάτοικοι στην ομάδα, με ρεμπέτικη μουσική από τοπικό μουσικό σχήμα.

Τα ξημερώματα οι εθελοντές βρίσκονταν στο  ντόκο για να ξαναμπούν στα φουσκωτά και προορισμό το Λιβυκό Πέλαγος και τη Γαύδο.

2015-05-01T13:31:58+00:00 1 Μαΐου 2015|