Διάπλους 2015: Γεμίσαμε τα σχολεία της Φολεγάνδρου χαμόγελα (και όχι μόνο)

//Διάπλους 2015: Γεμίσαμε τα σχολεία της Φολεγάνδρου χαμόγελα (και όχι μόνο)

Τα πρόσωπα των παιδιών και των εκπαιδευτικών ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για τον εκπαιδευτικό, ηλεκτρονικό και λοιπό εξοπλισμό που προσέφερε η +πλευση στα σχολεία της Φολεγάνδρου, το δεύτερο προορισμό του φετινού διάπλου της ομάδας.

Φουσκωτά και εθελοντές έφτασαν το απόγευμα της Παρασκευής στη Φολέγανδρο και αφού στήθηκαν τα ιατρεία, ακολούθησε συνάντηση έξω από το οδοντιατρείο που προσέφερε η +πλευση στο νησί, με την ευγενική χορηγία της οικογένειας Ανδρέα Πετράκη.

Η συνέχεια περιλάμβανε την «επιστροφή» στο χώρο μίας παλαιότερης δωρεάς, την βιβλιοθήκη που η +πλευση είχε εξοπλίσει κατά τον διάπλου του 2014. Η προσθήκη βιβλίων συνεχίστηκε και φέτος, μαζί με την αύξηση της χωρητικότητάς της.

Ακολούθησε πλούσια δεξίωση των εθελοντών στην κεντρική πλατεία της Φολεγάνδρου, με την οποία «γέμισαν οι μπαταρίες» για την συνέχεια.

Το πρωί του Σαββάτου βρήκε τους εθελοντές στα ιατρεία για να εξετάσουν τους κατοίκους, η προσέλευση των οποίων συνεχίστηκε μέχρι αργά το μεσημέρι.

Παράλληλα, προσεφέρθη από την ομάδα πλούσιος εκπαιδευτικός, ηλεκτρονικός και άλλος εξοπλισμός στα σχολεία του νησιού.

Στις αίθουσες του δημοτικού σχολείου έγιναν οι διαδραστικές παρουσιάσεις για τον κυκλαδικό πολιτισμό, αλλά και για τις συνέπειες του καπνίσματος, στους μικρότερους φίλους μας στο νησί.

Στις 5 το απόγευμα, άνθρωποι και υλικά της +πλευσης ήταν συγκεντρωμένοι στο ντόκο και επιβιβάζονταν στα φουσκωτά για τον επόμενο προορισμό μας, τη Σχοινούσα.

2015-04-26T14:51:02+00:00 26 Απριλίου 2015|