Διάπλους 2015: Ιδανικό ξεκίνημα με μεγάλη αύξηση στις εξετάσεις

Με τους καλύτερους οιωνούς και σύμμαχό τον καιρό ξεκίνησε ο φετινός διάπλους.

Εθελοντές και φουσκωτά της +πλευσης βγήκαν στη θάλασσα από το Λαύριο και την Olympic Marine το πρωί της Πέμπτης και νωρίς το μεσημέρι έφτασαν στην Κίμωλο.

Μετά την υποδοχή με ρακή, παραδοσιακή τυρόπιττα και λαδένια, ακολούθησε η άνοδος στη Χώρα και το απόγευμα τα εγκαίνια της παιδικής χαράς που δώρισε η +πλευση με την ευγενική χορηγία του S.DAWOOD.

Το πρωί της Παρασκευής βρήκε γιατρούς και εθελοντές στα ιατρεία, τόσο στο ιατρείο του νησιού όσο και στο σχολείο.

Συνολικά, εξετάστηκαν 150 κάτοικοι, ενώ σε μία ακόμη περίπτωση χρειάστηκε να γίνει κατ’ οίκον επίσκεψη καθώς δεν ήταν δυνατή η μετακίνηση. Στο μικροβιολογικό εργαστήριο πέρασαν 51 άτομα ακόμη, ολοκληρώνοντας το ιδανικό ξεκίνημα. Συγκριτικά, το 2014 είχαμε εξετάσει συνολικά 91 άτομα, δηλαδή φέτος σχεδόν διπλασιάσαμε την κάλυψη του πληθυσμού του νησιού.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν διαδραστικές ενημερωτικές δράσεις για τους μικρούς κατοίκους του νησιού, η πρώτη με αντικείμενο τον κυκλαδικό πολιτισμό και η δεύτερη για τις συνέπειες του καπνίσματος.

Η +πλευση δώρισε σε όλα τα σχολεία της Κιμώλου ποικίλο εκπαιδευτικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο εξοπλισμός ήταν ξανά στα φουσκωτά και με εξαιρετικό καιρό η ομάδα ξαναβγήκε στη θάλασσα, για τον επόμενο προορισμό της, την Φολέγανδρο.

 

2015-04-26T14:52:08+03:00 25 Απριλίου 2015|