Φθινοπωρινή εξόρμηση 2014: Λειψοί – Αρκιοί

//Φθινοπωρινή εξόρμηση 2014: Λειψοί – Αρκιοί

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εξόρμηση της +πλευσης στους Λειψούς και τους Αρκιούς το τριήμερο 28-30 Νοεμβρίου.

Οι εθελοντές γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι βοήθησαν να εξεταστούν συνολικά πάνω από 100 άτομα στην χειμερινή δράση της ομάδας.

Σε τρεις περιπτώσεις οι επισκέψεις και οι εξετάσεις έγιναν κατ’ οίκον, λόγω της αδυναμίας του εξεταζόμενου να μετακινηθεί, ενώ σε άλλη μία η μεταφορά στο Κέντρο Υγείας έγινε με το τοπικό ασθενοφόρο.

Η ενημέρωση σε θέματα πρόληψης είχε επίσης ιδιαίτερη ανταπόκριση, τόσο στα παιδιά και τους εφήβους για το κάπνισμα και τις εξαρτήσεις, όσο και στις γυναίκες των Λειψών για τον καρκίνο του μαστού, που γέμισαν το πνευματικό κέντρο το πρωί και το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι ανάγκες των ακριτών μας δεν αφορούν ωστόσο μόνο τις υγειονομικές υπηρεσίες. Οι Λειψοί έχουν παράδοση στην μουσική και η +πλευση δεν θα μπορούσε να μην επενδύσει και στην παιδεία του νησιού.

Οπως μας ζητήθηκε, κατά την επίσκεψή μας, εμπλουτίσαμε και ανανεώσαμε τα μουσικά όργανα της φιλαρμονικής των Λειψών. Παραδόθηκαν στα παιδιά και τους υπεύθυνους μουσικά όργανα όπως τρομπέτες, σαξόφωνα, κλαρίνα, φλάουτα, τύμπανα κτλ. Πλέον περιμένουμε την επόμενη εξόρμηση, για να ακούσουμε και οι ίδιοι τα παιδιά να παίζουν με αυτά.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις της +πλευσης ολοκληρώθηκαν με την διαδραστική παρουσίαση παιδικών βιβλίων στα παιδιά, στο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου του νησιού, με τη συμμετοχή πολλών μικρών αλλά και εφήβων φίλων της +πλευσης.

 

2015-11-01T18:03:35+00:00 2 Δεκεμβρίου 2014|