Διάπλους 2014: Έκτη ημέρα – Σίκινος

//Διάπλους 2014: Έκτη ημέρα – Σίκινος

Νωρίς το πρωί τελέστηκε παράκληση υπέρ της υγείας των μελών της +πλευσης και στη συνέχεια οι εθελοντές ξεναγήθηκαν στο χώρο του δημαρχείου, που αποτελεί παράλληλα ένα μικρό μουσείο με φωτογραφίες, χάρτες και άλλα εκθέματα από την ιστορία της Σικίνου.

Η ιατρική ομάδα είχε την ευκαιρία να ξεκουραστεί, δεδομένου ότι οι κάτοικοι του νησιού είχαν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις λίγες ημέρες νωρίτερα από την Ομάδα Αιγαίου.

Η τοπική αρχή στη συνέχεια ξενάγησε τα μέλη της ομάδας στην Επισκοπή και τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα που μετατράπηκε στη συνέχεια σε χριστιανικό ναό. Ακολούθησε η επίσκεψη στο οινοποιείο που έχει δημιουργηθεί στο νησί κοντά στην Χώρα.

Στο σχολείο του νησιού η δωρεά του ποικίλου σχολικού, εκπαιδευτικού και ηλεκτρονικού  εξοπλισμού που προσέφερε η +πλευση είχε ιδιαίτερο χρώμα για δύο λόγους: αφενός τα μουσικά όργανα που δωρήθηκαν για να κρατηθεί ζωντανή η παράδοση του νησιού, αφετέρου λόγω της παρουσίας του Χρήστου Φερεντίνου, που «ζωντανεψε» περισσότερο την ήδη εξαιρετική στιγμή.

Εγκαινιάστηκε επίσης μία καινούργια παιδική χαρά, στο χώρο του παλιού ελικοδρομίου, που δημιουργήθηκε από την +πλευση με χορηγία της οικογένειας Βουτσινά.

Εθελοντές και σκάφη βγήκαν στη θάλασσα και πάλι νωρίς το απόγευμα για την Φολέγανδρο.

2014-05-08T19:00:16+00:00 7 Μαΐου 2014|