Διάπλους 2014: Δεύτερη ημέρα – Ηρακλειά

//Διάπλους 2014: Δεύτερη ημέρα – Ηρακλειά

Το πρωί της Πρωτομαγιάς οι γιατροί και το υποστηρικτικό προσωπικό ήταν στο αγροτικό ιατρείο της Παναγιάς από νωρίς, προκειμένου να είναι έτοιμοι να υποδεχθούν από τις εννέα τους κατοίκους της Ηρακλειάς, μαζί με την αγροτική γιατρό. Τα ιατρεία που λειτούργησαν ήταν παιδιατρικό, οδοντιατρικό, ορθοπαιδικό, ψυχοθεραπευτικό, ακτινολογικό, αγγειοχειρουργικό, οφθαλμιατρικό, παθολογικό, καρδιολογικό.

Μόνοι τους ή με το όχημα της κοινότητας μεγάλοι και μικροί άρχισαν να φτάνουν στην είσοδο, όπου η γραμματεία αφού κατέγραφε τα βασικά στοιχεία τους για τη δημιουργία του σχετικού φακέλου, τους παρέπεμπε στον κατάλληλο γιατρό. Οι φάκελοι αυτοί, με τις εξετάσεις που έγιναν, μένουν στο αγροτικό ιατρείο προκειμένου ο εκάστοτε αγροτικός γιατρός να έχει μία σαφή εικόνα της κατάστασης του ασθενούς.

Η μεθοδική δουλειά διανθίστηκε από όμορφες στιγμές όπως τα στιχάκια που απήγγειλε μία ηλικιωμένη κυρία στους ανθρώπους της γραμματείας, ή τα παιδιά που έπαιζαν με τα μπαλόνια που συνόδευαν την εξέταση από τους παιδιάτρους. Δεν έλειψε μάλιστα και η «διεθνής» νότα, καθώς ένα ζευγάρι ηλικιωμένων τουριστών ενημερώθηκε και αυτό για τις υπηρεσίες που παρείχαν οι άνθρωποι της +πλευσης, βλέποντας τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος μπροστά στα ιατρεία.

Οι κάτοικοι μας «φίλεψαν» και πάλι, αλλά έπρεπε να φύγουμε. Το ραντεβού στην προβλήτα ορίστηκε στις 15.30 και λίγο αργότερα, η +πλευση με τα έντεκα φουσκωτά και τους εθελοντές της βγήκε στη θάλασσα με προορισμό τη Σχοινούσα.

2014-05-02T14:16:38+00:00 2 Μαΐου 2014|