Διάπλους 2014: Πρώτη ημέρα – Ηρακλειά

Η Τετάρτη ξεκίνησε πολύ νωρίς για τους εθελοντές της +πλευσης, που συναντήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Olympic Marine στις επτά το πρωί για τον διάπλου του Αιγαίου.

Η κάμερα του ΣΚΑΪ ήταν παρούσα για να δώσει το στίγμα της εξoρμήσεων. Ο Νίκος Αθανασίου και η Σάντυ Κορμά είχαν την ευκαιρία να αναφερθούν στο διάπλου, τα έργα υποδομής που θα εγκαινιαστούν και τις ιατρικές, πολιτιστικές και κοινωφελείς δράσεις της +πλευσης.

Στις εννιά βγήκαμε στη θάλασσα με τον καιρό να είναι στα τέσσερα μποφόρ στη μάσκα των φουσκωτών μας και μετά από μία ανάπαυλα στο στενό της Νάξου φτάσαμε στον πρώτο μας σταθμό, την Ηρακλειά.

Στην προβλήτα μας περίμεναν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών με πολλούς κατοίκους. Ξεχωριστή υποδοχή μας επεφύλαξε, με το πολύχρωμο καπέλο του, ο μικρός Φάνης που γυρνούσε ανάμεσα στον κόσμο, περιμένοντας τον πατέρα του να φορτώσουν τα πράγματα στο αυτοκίνητο που μας διέθεσαν.

Στις έξι το απόγευμα πήγαμε στο προαύλιο του σχολείου για τα εγκαίνια της παιδικής χαράς, όπου μας περίμεναν τα παιδιά, πολλοί κάτοικοι και η αντιδήμαρχος του νησιού. Ο ταμίας της +πλευσης Νίκος Πατεράκης έκοψε την κορδέλα εκ μέρους της Neptune Lines η οποία και έκανε τη σχετική δωρεά.

Στη συνέχεια, μπροστά στο σχολείο μας περίμεναν κεράσματα με εξαιρετικούς μεζέδες και ρακί. Κάποιοι από εμάς δεν έχασαν την ευκαιρία για λίγο ποδόσφαιρο με τους νέους του νησιού.

Το βραδάκι, οι τοπικές αρχές μας προσέφεραν δείπνο σε μία ζεστή ατμόσφαιρα.

 

 

2014-05-11T11:26:36+03:00 1 Μαΐου 2014|