Ταξίδι ανθρωπιάς από τη «+ Πλεύση»

//Ταξίδι ανθρωπιάς από τη «+ Πλεύση»

Ένα ταξίδι προσφοράς με προορισμό ακριτικές και νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας ξεκινούν στις 30 Απριλίου 11 βάρκες. Φορτωμένες με αγάπη και ανθρωπιά θα «επισκεφθούν» 7 νησιά , για να δώσουν «ανάσα» στις ανάγκες των κατοίκων τους. Για μια εβδομάδα, 45 άτομα, εκ των οποίων οι 25 γιατροί 13 ειδικοτήτων, θα σαλπάρουν με την αστική μη κυβερνητική οργάνωση «+ Πλεύση» και θα επισκεφθούν Ηρακλειά, Σχοινούσα, Ανάφη, Θηρασιά, Σίκινο, Φολέγανδρο και Κίμωλο. 

Μία ομάδα ανθρώπων από διαφορετικούς χώρους και ειδικότητες –ανάμεσά τους βρίσκονται γιατροί, δικηγόροι, επιχειρηματίες, υπάλληλοι και βιοτέχνες- ενώνουν τις δυνάμεις τους και βάζουν πλώρη για τα νησιά του Αιγαίου με στόχο την κάλυψη των βασικών αναγκών των κατοίκων στις περιοχές αυτές. Ο σταυρός στο σήμα της ομάδας συμβολίζει την συνένωση για έναν κοινό σκοπό, την συσπείρωση σε μια ομάδα, που ενωμένη θα μεταβεί στα νησιά με φουσκωτά σκάφη, προκειμένου αυτός ο κοινός σκοπός να πάρει σάρκα και οστά. Πρόκειται για ένα ταξίδι που τα περισσότερα μέλη της «+ Πλεύσης» το κάνουν εδώ και 20 χρόνια, συμμετέχοντας σε μια άλλη ομάδα. Οι κάτοικοι τους γνωρίζουν καλά, αφού για πολλά χρόνια αφουγκράζονται τις ανάγκες και τα προβλήματα τους και συμβάλουν στην επίλυσή τους με δράσεις ανθρωπιστικές, κοινωνικές, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και περιβαλλοντικές.  Τα προηγούμενα χρόνια, ταξιδεύοντας σε περισσότερα από είκοσι νησιά, από την Σαμοθράκη έως το Καστελόριζο έχουν έρθει  σε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες και τους εκλεγμένους φορείς και σε συντονισμό μαζί τους στηρίζουν στοχευμένα ανθρώπους και κοινότητες, καλύπτοντας ζωτικές ανάγκες και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων. 

Ο διάπλους και οι δράσεις 

Ξεκινώντας από το Λαύριο και με τελευταίο προορισμό την Κίμωλο, 45 εθελοντές θα «συμπλεύσουν» προκειμένου για να κατασκευάσουν δύο παιδικές χαρές σε Ηρακλειά και Σίκινο, ένα πολυγήπεδο στην Σχοινούσα, να προσφέρουν ένα αιματολογικό αναλυτή στην Ανάφη, αλλά και να βοηθήσουν στη διαμόρφωση του προαύλιου χώρου του σχολείου της Θηρασιάς. Παράλληλα, θα διενεργηθούν στους κατοίκους των νησιών  δωρεάν ιατρικές εξετάσεις προληπτικής ιατρικής πολλών ειδικοτήτων, ενώ έχει προγραμματισθεί η διοργάνωση ποικίλων πολιτιστικών εκδηλώσεων. Γονείς και παιδιά θα «πιάσουν» το Μάη στη Σχοινούσα συντροφιά με την Σώτη Τριανταφύλλου και το βιβλίο της «Η Μαριόν στ’ ασημένια νησιά και στα κόκκινα δάση», το οποίο θα διαβαστεί από την ηθοποιό Αντιγόνη Κουλουκάκου και θα συνοδευτεί μουσικά από τον Αλέξανδρο Μίχο. Οι λιλιπούτειοι κάτοικοι της Ανάφης θα συνομιλήσουν με την ηθοποιό Ζέτα Δούκα, που θα παρουσιάσει στο νησί και ένα παιδικό βιβλίο, ενώ μια μεγάλη έκπληξη περιμένει τους κατοίκους στην Κίμωλο.

via Pireas2day.gr

2014-05-06T00:24:50+00:00 21 Απριλίου 2014|